2017-01-16 17:36

EVENIMENT


Anchetă internă la IPJ. Trei poliţişti sunt cercetaţi disciplinar din cauza anchetei în cazul mamei vicepreşedintelui CJ Argeş

 |  19:32
Anchetă internă la IPJ. Trei poliţişti sunt cercetaţi disciplinar din cauza anchetei în cazul mamei vicepreşedintelui CJ Argeş

Doi ofiţeri şi un subofiţer din cadrul IPJArgeş sunt cercetaţi disciplinar de Corpul de Control din cauza modului în cares-a desfăşurat ancheta în cazul tâlhăririi şi violării mamei vicepreşedinteluiConsiliului Judeţean Argeş Florea Costache.

Persoaneleverificate de Corpul deControl şi pentru care s-a propus cercetarea disciplinară sunt ajutorul şefuluide post din comuna Izvoru, şeful Poliţiei oraşului Costeşti şi adjunctulacestuia. Ajutorul şefului de post din comuna Izvoru, unde s-a petrecut infracţiuneade tâlhărie, viol şi violare de domiciliu, s-a deplasat la faţa locului însoţitde doi agenţi de la paza comunală, care au aşteptat la poarta victimei pânăcând poliţistul a văzut despre ce este vorba. Potrivit superiorilor agentului,infracţiunile de viol şi tâlhărie au avut loc în timp ce poliţistul seîntorsese la post ca să ia cu el un jandarm,după ce constatase că geamulde la casa femeii este spart. În acest timp, agenţii de pază au luminatgospodăria cu lanternele şi au văzut când un individ sărea gardul. Nu auintervenit însă, iar ulterior s-a dovedit că autorul era un vecinalvictimei.

Ca urmare a modului în care s-a desfăşuratanchetala faţa locului, conducerea IPJ Argeş a hotărât să încetezeprelungirea împuternicirilor în cazul comisarului Iulian Olteanu, şeful PoliţieiCosteşti, şi a adjunctului acestuia, inspector George Puiulescu, urmând ca celedouă funcţii să fie scoase la concurs.

Mamavicepreşedintelui ConsiliuluiJudeţean Argeş a reclamat că, în noaptea de Sfântul Ion, a fost tâlhărită şiviolată. Potrivit anchetatorilor, femeia a sunat în seara de Sf. Ion la postulde poliţie reclamând faptul că cineva a încercat să intre peste ea în casă.Poliţistul de la postul Izvoru a mers imediat să verifice şi a găsit un geam dinspatele casei spart, drept care a mers pe urmele lăsate în zăpadă până la unbar din localitate. Pentru a nu întâmpina probleme, poliţistul a făcut caleîntoarsă la post, intenţionând să facă echipă cu jandarmul de serviciu. Chiarîn acel moment bătrâna a sunat din nou la poliţie şi a anunţat că un bărbat aintrat peste ea în casă, i-a furat o sumă de bani şi a agresat-o sexual.

Vicepreşedintele CJ Argeş, Florea Costache, asuferit un şoc la aflarea veştii şi, pe fondul unor probleme medicale maivechi, în seara zilei de 8 ianuariea intrat în comă. El adecedat,la sfârşitul săptămânii trecute,la Spitalul de Urgenţă Floreasca dinBucureşti, în urma unei afecţiuni hepatice şi a fost înmormântat marţi, cuonoruri militare. Florea Costache a fost primul preşedinte al Consiliului JudeţeanArgeş şi ulterior a deţinut patru mandate de vicepreşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image