2017-01-22 01:46

EVENIMENT


Ancheta şpăgilor din sistemul vamal ajunge şi la sindicalişti. Băsescu îl încoronează pe Marica... regină

 |  19:10
Ancheta şpăgilor din sistemul vamal ajunge şi la sindicalişti. Băsescu îl încoronează pe Marica... regină

Celmai puternic efect al scandalului şpăgilor din sistemul vamal a fost demitereapreşedintelui ANV, Radu Mărginean, dar o anchetă ce nu are legătură cu acestsubiect ajunge şi la numele liderului sindical Vasile Marica. Traian Băsescuprofită de această situaţie pentru a îndrepta atenţia opiniei publice spresindicatul vameşilor, din care susţine că ar proveni „regina”.

Liderulsindicatului „Sed Lex“, Vasile Marica, ar fi facilitat angajarea uneiinspectoare vamale contra sumei de 20.000 de dolari. Acuzaţia ar fi fostformulată de mai multe surse din interiorul sistemului vamal care au declaratpentru postul Realitatea TV. Femeia, din comuna Ghermăneşti, judeţul Vaslui,confirmă faptul că a dat aceşti bani, prin intermediul fostului său soţ, înschimbul postului.

Soţulei ar fi încercat să facă o firmă cu Vasile Marica, iar cei 20.000 de euro arfi fost daţi tocmai pentru această societate. Se pare că firma nu a mai mers,astfel că a fost închisă, după cum declară chiar Vasile Marica.

VasileMarica nu neagă că l-ar fi cunoscut pe bărbatul respectiv, dar constestă oriceacuzaţie care i se aduce. "Nu mi-a dat nimeni nici un ban. Ducu estebărbatul, într-adevăr, dar eu n-o cunosc pe ea. N-am văzut-o niciodată. PeDucu-l cunosc, într-adevăr. Am încercat, sindicatul, să înfiinţăm o firmăîmpreună. Nu mi-a dat niciodată nici un ban. Şi cu asta, basta. N-a mersfirma respectivă. Am închis-o şi i-am dat-o lui. Şi cu asta, basta. Nu m-aajutat el cu nimic şi cu nimeni", a declarat Vasile Marica pentruRealitatea TV.

„Sindicaliştii vor săacopere ceva”

Imediatdupă lansarea pe piaţă a acestor informaţiilegate de Vasile Marica, preşedintele Traian Băsescu a ieşit public şi, într-uninterviu acordat unui cotidian central, preluat de Mediafax, a susţinut că„regina” este din rândul liderilor de sindicat. „Dacă rămânem în termenişahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali, dar probareaacestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestaţi, dacă vorrecunoaşte”. „Liderii sindicali au fost cei mai vocali când au vorbit despredeturnare. (...) E ceva putred la mijloc, nu pot pune degetul exact pe rană,dar este clar că ieşirile lor, care încearcă să arate spre zona politică, esteun semn că vor să acopere ceva”, a susţinut Traian Băsescu. Şeful statului aadmis că, deşi „în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transferde bani spre oameni politici”, „ancheta ne poate rezerva surprize”.

„Domnul Marica este un şurub esenţial almaşinăriei diabolice de acoperire a evaziunii fiscale, fiind veriga delegătură dintre PNL şi celelalte grupuri de interese din cadrul Autorităţiivamale, iar preşedintele Băsescu, anul trecut, la întâlnirea cu lideriiconfederaţiilor sindicale, i-a rugat pe aceştia să transmită domnului Marica faptulcă patronează un sindicat care gestionează contrabanda şi evaziunea fiscală”

VasileLincu

preşedintele„Pro Lex“


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26

Mai multe imagini:
Ancheta şpăgilor din sistemul vamal ajunge şi la sindicalişti. Băsescu îl încoronează pe Marica... regină
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image