2018-12-14 00:33


Anchetatorii lui SOV, cercetaţi de CSM

 |  21:00
Anchetatorii lui SOV, cercetaţi de CSM

Inspecţia Judiciară de pe lângă plenul CSM s-a autosesizat, ieri, din oficiu, după ce procurorul general, Laura Kodruţa Kovesi, a anunţat redeschiderea dosarelor în care a fost reclamat Sorin Ovidiu Vîntu, în legătură cu fraudarea FNI, Banca de Investiţii şi Dezvoltare, Banca Română de Scont şi Banca Agricolă.

CSM va analiza respectarea procedurilor de către anchetatorii care au instrumentat dosarele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Laura Kodruţa Kovesi a anunţat, ieri-dimineaţă, că dosarele în care a fost reclamat omul de afaceri vor fi redeschise, din cauză că au primit soluţii atipice, nemaiîntâlnite în practica judiciară. Într-un comunicat dat ieri publicităţii, Parchetul General subliniază că toate dosarele constituite pe marginea falimentării FNI, Băncii Române de Scont, Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, Băncii Agricole au avut acelaşi parcurs procesual, în sensul că au fost dispuse disjungeri pentru unele personae. Cu alte cuvinte, au fost trimise în judecată mai multe persoane, în fiecare caz în parte, însă numai în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu nu s-au stabilit legături între el, băncile falimentate, FNI şi societăţile din grupul Gelsor.

CSM: Soluţii atipice

Monica Prejmereanu, purtător de cuvânt al CSM, ne-a declarat că Inspecţia Judiciară va analiza, în limitele sale de competenţă,  dacă procurorii anchetatori din aceste cazuri vor răspunde sau nu disciplinar. „Este prematur să vorbim despre răspunderea disciplinară, însă Inspecţia s-a sesizat imediat după anunţul Parchetului General. Se verifică respectarea actelor de procedură, în condiţii în care se reclamă soluţii atipice în aceste cauze, neconforme cu practica judiciară”, ne-a declarat Monica Prejmereanu.

Decizia Parchetului, la cererea lui Nicolae Popa

Parchetul General mai precizează că s-a dispus infirmarea soluţiilor în dosarele ce au legătură cu Sorin Ovidiu Vîntu, în urma cererii lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, care a  cerut redeschiderea dosarului. „Dosarele penale nr. 372/D/P/2004 şi nr. 374/D/P/2004 – care au vizat generarea unor pagube în patrimoniul investitorilor FNI; Dosarul penal nr. 76/P/2005 – privind prejudicierea Băncii Agricole SA;    Dosarul penal nr. 754/D/P/2006 – privind constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare (BID) SA; Dosarul penal nr. 34/D/P/2005 – privind falimentul Băncii Române de Scont; (...) Separarea artificială a dosarelor a condus la ignorarea legăturilor temporale şi de cauzalitate, astfel încât cercetările s-au limitat la lămurirea parţială a circumstanţelor în care au fost comise faptele”, se arată în comunicatul Parchetului General.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06

Mai multe imagini:
Anchetatorii lui SOV, cercetaţi de CSM
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
07 Aug 2011

Aiureli, ,,solutii atipice neconforme cu practica judiciara". Solutiile trebuie sa fie conforme cu LEGEA daca vrem sa fim un stat de drept.Astia iau o intreaga natie de timpitzi. Pina-ntr-o zi. O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...