2017-01-23 12:35


Andreea Ciucă ar putea deveni din nou președinte al Curții de Apel Târgu-Mureș, după ce a fost achitată pentru fapte de corupție

 |  18:15
Andreea Ciucă ar putea deveni din nou președinte al Curții de Apel Târgu-Mureș, după ce a fost achitată pentru fapte de corupție
JudecătoareaAndreea Ciucă, achitată definitiv în martie 2010 de Îalta Curte de Casație șiJustiție în dosarul în care era acuzată de luare de mită, ar putea devenipreşedinte cu delegaţie al Curţii de Apel Târgu-Mureş, post vacant ca urmare ademisiei actualului preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii,Horaţius Dumbravă.

Peordinea de zi a şedinţei de astăzi a Secţiei pentru Judecători a ConsiliuluiSuperior al Magistraturii se regăseşte propunerea de delegare în funcţia de preşedinteal Curţii de Apel Târgu-Mureş a magistratului, înaintată CSM devicepreşedintele acestei instanţe. Propunerea a fost făcută de către Colegiulde conducere al Curţii de Apel Târgu-Mureş.

Completulde 9 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, înmartie 2010, să menţină decizia de achitare a magistratului, trimis în judecatăpentru luare de mită, însă pe un alt temei decât hotărâse anterior SecţiaPenală a instanţei supreme.

Înacest dosar, Andreea Ciucăa fostacuzată, în calitate de preşedinteal Tribunalului Mureş, delegată din partea Ministerului de Justiţie pentruorganizarea unei licitaţii, în decembrie 1998 la obiectivul "Centrul depregatire al magistraţilor Sovata", precum şi în calitate de ordonatorsecundar de credite, ar fi pretins şi primit aproximativ 800 de milioane delei, de la Viorel Ţibrea, patronul firmei Premaco Ungheni Târgu-Mureş, din care51 de milioane de lei vechi i-ar fi luat sub forma unor materiale deconstrucţii. Ciucă i-ar fi solicitat lui Ţibrea, după cum susţine acesta dinurmă, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri, promiţându-i soluţiifavorabile în procesele pe care omul de afaceri le avea. Ţibrea susţine că i-armai fi oferit Andreei Ciucă 30.000.000 lei vechi pentru achitarea unei excursiiîn China şi 1.500 mărci germane pentru achiziţionarea unui autoturism. Firma,spun procurori, a executat lucrările la obiectivul Sovata, dar şi lucrari dereparaţii capitale şi curente la instanţele din judetul Mureş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image