2017-01-21 04:17

EVENIMENT


Angajaţii de la Uzina Mecanică Sadu, trimişi acasă după explozia care a ucis două femei

 |  18:07
Angajaţii de la Uzina Mecanică Sadu, trimişi acasă după explozia care a ucis două femei
Ceiaproximativ o mie de angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu, unde vineri s-a produs oexplozie urmată de un incendiu şi soldată cu doi morţi şi un rănit, au fostevacuaţi, fiind trimişi acasă, transmite corespondentul Mediafax. Măsura a fostluată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), careau reuşit să lichideze incendiul în câteva minute.

Conformşefului ISU Gorj, colonel Liviu Dumitraşcu, evacuarea angajaţilor s-a făcutconform regulamentului intern al uzinei, deşi nu mai exista nici un pericolpentru a se produce o nouă explozie. Programul normal de lucru al uzinei seîncheia la ora 15.10, muncitorii fiind trimişi acasă cu două ore mai devreme.

Exploziade la Uzina Mecanică Sadu a avut loc în jurul orei 11.30 şi a fost urmată de unincendiu care a fost lichidat în scurt timp de pompierii ajunşi la faţalocului.

Înurma deflagraţiei, două femei au murit carbonizate.

Potrivitunui comunicat al Ministerului Economiei, cele două femei care şi-au pierdutviaţa sunt Maria Mirulescu, de 42 de ani, şi Diana Andriţoiu, de 38 de ani.

Deasemenea, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost grav rănit.

Subsecretarulde stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că bărbatul are arsuriale căilor respiratorii, precum şi pe 40% din suprafaţa corpului, el urmând săfie adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică,Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Potrivitautorităţilor, deflagraţia s-a produs într-o magazie unde era depozitatăpulberea necesară pentru două zile de lucru a unei secţii.

Prefectulde Gorj, Liviu Andrei, a declarat că din aprecierile directorului uzinei separe că în momentul în care cele două femei transportau de la magazie în secţieo parte din pulbere s-ar fi produs o scânteie, fără a fi cunoscută cauza.

Lafaţa locului se află reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, aiPoliţiei, dar şi procurori pentru a stabili cauzele producerii deflagraţiei. Deasemenea, la uzina de la Sadu a plecat şi ministrul economiei, Ion Ariton,însoţit de o comisie de specialitate din minister şi din compania Romarm.

Totodată,o echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani a plecat la Uzina Mecanică dela Sadu pentru a face cercetări în vederea realizării unei expertize tehnicenecesare stabilirii cauzelor deflagraţiei.

Ultimulaccident de la Sadu a avut loc în 16 noiembrie 2010. Atunci, un incendiu s-aprodus la o secţie a Uzinei Mecanice, iar o femeie a fost rănită.

UzinaMecanică Sadu este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj, înapropierea drumului european E70 Târgu-Jiu - Petroşani. Uzina Mecanică Saduproduce muniţie de infanterie, armament de infanterie şi componente pentru acestaşi elemente pirotehnice de iniţiere.

UzinaMecanică Sadu figurează în raportul ANAF ca aflându-se în topul datornicilorcătre stat din judeţul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este MarcelHoară (PDL).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image