2017-01-23 00:38


ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali

 |  19:10
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali

AgenţiaNaţională de Integritate (ANI) verifică averile liderilor de sindicat. Pe listaANI se află 13 lideri sindicali, dar, potrivit unor surse, şi soţia lui VasileMarica, angajată la Ministerul Finanţelor. Conform aceloraşi surse, ancheta aînceput în urmă cu trei luni şi vizează verificarea averilor, precum şi nedepunereadeclaraţiilor de avere şi de interese în termenul legal. Câţiva dintre lideriisindicali cercetaţi au fost deja la audieri, la sediul ANI.

Lista liderilor sindicali verificaţi de ANI:

• Vasile Marica, liderul „SedLex“

• Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical

• Bogdan Hossu, liderul „Cartel Alfa“

• Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei "AlmaMater"

• Vasile Lincu, liderul „ProLex“

• Marius Gruia, liderul SNPPC

• Marius Petcu, liderul CNSLR Frăţia,

• Ion Popescu, preşedintele CNS Meridian

• Ion Albu, preşedinte executiv Meridian

• Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei"Spiru Haret"

• Liviu Luca, liderul de sindicat de la Petrom

• Gheorghe Isvoranu, preşedintele „Spiru Haret“

• Sorin Dumitraşcu - federaţia sindicatelor dinadministraţia naţională a penitenciarelor

Hossu (Cartel Alfa)

Mă mir cumde nu ne-au dat pe mâna DNA

Preşedintele„Cartel Alfa“, Bogdan Hossu, a declarat că nu este surprins de această măsurăşi că se miră cum de liderii de sindicat nu sunt arestaţi de DNA. „Ca şipreşedinte de federaţie sindicală nu mi-am depus declaraţia de avere şi de interese.Am comunicat şi ANI acest lucru, legea în sine este un abuz şi o încălcare adrepturilor fundamentale legate de libertatea sindicală. În calitate dereprezentant al aliaţilor în Consiliul de Administraţiei al Societăţii Românede Radio, mi-am depus declaraţia de avere şi de interese. Nu ştiu în ce sensface ANI observaţia, în acest sens. Ca şi preşedinte de Confederaţie, aşteptamenda pentru că deja am depus o plângere la Organizaţia Internaţională aMuncii, legată de abuzul pe care statul român o face legat de problemelefundamentale. Era de aşteptat această decizie, mă mir cum de nu ne-au dat laDNA ca să ne aresteze, întrucât relansarea economică a României şi situaţia decriză este din cauza liderilor de sindicat, nu din cauza guvernanţilor, a jocurilorpolitice, a corupţiei. Dacă nici asta nu este suficient, trebuie împuşcaţimăcar o parte dintre lideri", a declarat liderul „Cartel Alfa“ laRealitatea TV.

Nistor (Spiru Haret)

Importanteste ca ANI să nu se raporteze doar la 15 lideri sindicali mai vocali

Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei „SpiruHaret“, a declarat la acelaşi post de televiziune, în legătură cu cercetărileefectuate de Agenţia Naţională de Integritate, că instituţiile statului trebuiesă-şi facă datoria, aşa cum prevede legea, şi a ţinut să precizeze căverificările ANI nu înseamnă că ar exista vreo acuzaţie sau vreo suspiciune laadresa celor cercetaţi. "Nu discutăm despre nişte infractori.Este vorba de aplicarea unei legi, de depunerea unor declaraţii de avereconform legii. ANI trebuie să-şi facă datoria tot conform legii", a spusNistor. "Eu personal mi-am depus declaraţia de avere, o dată în calitatede membru al Consiliului şi Social, încalitate de vicepreşedinte al CNSLR Frăţia şi, bineînţeles, de preşedinteexecutiv al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ «Spiru Haret». Am depustoate documentele, iar ANI să-şi facă datoria", a declarat preşedintele „SpiruHaret“. "Care este problema, în fond? Aşa cum parlamentarii sunt obligaţisă-şi depună declaraţiile de avere, atât timp cât există o lege care spunefoarte clar că liderii de sindicat au obligaţia să-şi depună declaraţiile deavere, pentru mine nu este absolut nici o problemă. Important este ca ANIsă nu se raporteze numai la 15 lideri de sindicat mai vocali şi să uite să facăaceleaşi demersuri pentru toţi liderii de sindicat care sunt cuprinşi înprevederile legii", a completat Nistor.

Costin (BNS)

ControlulANI pare menit să ascundă scandalul dinvămi

PreşedinteleBNS, Dumitru Costin, a declarat că el şi-a depus declaraţia de avere şi că stăla dispoziţia ANI. În cazul în care se va dovedi că nu este un "mincinosşi un infractor", va da ANI în judecată. Dumitru Costin spune că săptămânatrecută a fost chemat la ANI din cauza unor "informaţii false şitendenţioase", sursa sesizării ANI fiind un tabloid. "Să lasevrăjelile şi manipularea pe care o fac. Dacă vor să fie corecţi şi să facăinvestigaţii corecte până la final, s-ar putea să vadă foarte mulţi politicienilegaţi de sistemul vamal din România. Scandalulprivind controlul ANI pare menit să ascundă scandalul din vămi.Este o manipulare foartebine făcută, care foloseşte de minune Guvernului. Cred că esteo manipulare din zona politică, dar şi din cea de afaceri. Intenţia ANI vine după ce am anunţatcă luni am convocat toate confederaţiile sindicale pentru a stabili uncalendar de prosteste", a precizat Dumitru Costin laRealitatea TV. "Cereţi să vi se pună la dispoziţie numele celor care din1990 şi până în prezent au ocupat funcţii în sistemul vamal. O să vedeţi căfiecare schimbare politică a adus în proporţie de peste 90% schimbări înaparat. Au fost aduşi noi oameni care au răspuns comenzilor pentru care au fostaduşi acolo", a completat acesta. Dumitru Costin a menţionat că şi-a depus la timp declaraţia de avere, însă,"în ceea ce mă priveşte, le stau la dispoziţie celor de la ANI. Dacă vordovedi că am fost un mincinos şi un infractor, voi suporta rigorile legii, încaz contrar, îi vor acţiona în judecată", a mai spus liderul de sindicat.

Hadăr (Alma Mater)

Sedoreşte verificarea celor care au deranjat puterea politică

Preşedintele"Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat că a primit două scrisori de laANI şi consideră că instituţia "îşi dă în petic", deoarece verificădoar liderii de sindicat care au apărut la televiziuni şi au deranjat putereapolitică. Anton Hadăr a precizat că în urmă cutrei săptămâni a primit, la sediul federaţiei, prima scrisoare de la ANI, încare i se solicita trimiterea unor documente care erau deja făcute publice pesite-ul "Alma Mater". Liderul sindical a declarat că a trimis toatedocumentele solicitate, dar, pe lângă actele referitoare la avere, i s-asolicitat şi trimiterea procesului-verbal încheiat la alegerea sa ca preşedinteal federaţiei.

"Azimi-a mai venit o scrisoare, dar acasă. Consider că este o sâcâială şi ointimidare. Prima scrisoare, venită la sediul federaţiei, era mai laconică, mise cereau documente, iar în cea primită acum, acasă, sunt informat că s-adeclanşat evaluarea averii dobândite împreună cu familia. Intimidarea nu-şigăseşte efectul în cazul meu, pentru că nu am ce să ascund. Sunt profesoruniversitar, coordonator de doctorat, am fost director la şapte sau optproiecte naţionale. Acum câştig foarte bine din proiecte pe fonduri europene,deci nu este vorba de bani de la buget, nu sunt în consilii de administraţie,iar de la sindicat nu iau mai mult de 400 de lei", a declarat Hadăr. LiderulFederaţiei "Alma Mater" consideră că decizia ANI vine din dorinţa dea pune frâne în ceea ce fac sindicatele. "Guvernul doreşte să nu aibă nicio opoziţie. Eu sunt pe listă pentru că am fost prezent mai des la televiziuni.Ei îşi dau în petic cu faptul că nu-s toţi liderii verificaţi. Se doreşteverificarea celor care au deranjat puterea politică. E trist ca un profesoruniversitar să fie târât prin birourui când toate documentele erau pe site.Puteau lua de acolo şi să fie mai eleganţi", a mai declarat liderulsindical.

Lincu (Pro Lex)

Toţicei verificaţi de ANI au participat la proteste în 2010

PreşedinteleSindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, ieri, pentruMediafax, că singura legătură dintre cei 15 lideri sindicali verificaţi de ANIeste faptul că toţi au participat la forme de protest în anul 2010, Lincu fiindsingurul care nu făcea obiectul verificării. Liderul"Pro Lex" a precizat că a fost anunţat în 17 ianuarie de aceastăverificare şi s-a dus personal la Agenţia Naţională de Integritate, pentru căel era singurul din listă care nu făcea obiectul verificării, nefiind nicipreşedinte de confederaţie, nici de federaţie, ci doar preşedintele unuisindicat.

Lincua mai spus că nu a primit nici un răspuns la întrebarea sa de ce esteverificat.

Igaş: „ANI să-iverifice pe toţi care trebuie verificaţi“

Ministrulde interne, Traian Igaş, a declarat, ieri, la Parlament, că nu ştie ca vreundosar referitor la averile sindicaliştilor să fie în prezent în lucru laMinisterul de Interne, el adăugând că ANI trebuie "să-i verifice pe toţicei care trebuie verificaţi". "Dacă ANI a început să facă anumitecontroale în ceea ce priveşte poliţiştii de frontieră, vameşii, este un lucrubun şi nu putem decât să constatăm că îşi face datoria", a spus Igaş,întrebat ce părere are despre acţiunile de verificare ale ANI. Întrebat apoiexplicit despre cei 15 lideri de sindicat care ar fi verificaţi de ANI, Igaş aspus că, din punctul lui de vedere, ANI trebuie "să-i verifice pe toţi ceicare trebuie verificaţi aşa cum fac şi cu noi, aleşii neamului".

„Eu m-am săturat de bogătaşii de la sindicate,care se fac că plâng de mila celor pe care îi reprezintă şi care au doar unscop după întâlnirea cu preşedintele, să spună ce susţin ei şi că Guvernul nuîi înţelege”

Traian Băsescu

4 noiembrie 2010


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19

Mai multe imagini:
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom

ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom
ANI a început acum trei luni verificarea liderilor sindicali
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image