2018-12-17 09:27


ANUNŢ CCR. RESTRICŢII privind mandatele de interceptare pe siguranţă naţională

 |  15:55
ANUNŢ CCR. RESTRICŢII privind mandatele de interceptare pe siguranţă naţională

Curtea Constituţională a României a admis parţial, miercuri, o excepţie de neconstituţionalitate care se referă la Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, potrivit unor surse oficiale.

A fost admisă excepţia de neconstituţionalitate cu privire la dispoziţiile art. 3 litera f) din actul normativ, potrivit căruia constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României „subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării, precum şi actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale”.

Potrivit surselor, Serviciul Român de Informaţii emitea mandate de interceptare pe siguranţă naţională în baza acestui articol, iar decizia CCR ar urma să restrângă numărul de mandate de interceptare.

CCR a analizat excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolelor 3, 10, 11 şi 13 din Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României, în forma anterioară modificării prin Legea 255/2013, precum şi a dispoziţiilor articolului 13 din acelaşi act normativ, în forma în vigoare, după ce omul de afaceri orădean, Beniamin Rus, a sesizat Curtea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: ccr, exceptii de neconstitutionalitate,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
28 Feb 2018

MARELE ADEVAR ,DUPA 28 DE ANI DE DEMOCRATIE ORIGINALA trebuie ca ACTUALA CLASA POLITICA (lipsita de orice valoare umana) sa fie reformata din temelie odata cu ea si toate puterile si structurile statului.
CCR
01 Mar 2018

Ccr arestati fac parte din mafie.dorneanu suge la infractori periculosi.ccr desfiintata a devenit aparatoarea mafiei.dorneanu si toader arestati fac parte din mafie.diicot ?
CCR
01 Mar 2018

Ccr la cheremul infractorilor.un pericol pentru romani
ANONIMUS
01 Mar 2018

Siguranta nationala inseamna lupta contra terorismului si a mafiei. Aceste interceptari sunt necesare, dar facute cu discernament si responsabilitate , de oameni integri. Atata timp cat in cele mai inalte structuri ale statutului ajung indiviyi de calitate morala indoielnica vom avea asemnea aberatii. Statul paralel este dat de acestia care ne fac legi strambe.
LEGILE LOR
01 Mar 2018

PE CARAMBULEA , ADAMESCU , PAUNESCU , CEI DE LA ROMGAZ , TRANSGAZ , OMW , IA INTERCEPTAT ????????? DEVIDENTELE DIN PETROL , GAZE , MINEREURI , SAU RECUPERAT DE CATRE STAT ??? NU SE VEDE NICI UN DOSAR FACUT ??????????????
ANONIM
01 Mar 2018

Ziceți ceva și de zona de colectare Recicleta!https://www.recicleta.ro/sustine-recicleta/.Ajutați,oameni buni,să se extindă zona de colectare Recicleta pentru toate scările de bloc din capitală!
Random imageUltimele stiri


loading...