2017-01-21 00:11

EVENIMENT


Aplicarea amenzilor pentru şoferii fără rovinietă va costa 24 de milioane de euro

 |  19:51
Aplicarea amenzilor pentru şoferii fără rovinietă va costa 24 de milioane de euro
CompaniaNaţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza o licitaţie pentruservicii de imprimare şi expediere a proceselor verbale de contravenţie pentruşoferii depistaţi fără rovinietă, valoarea estimativă a contractului fiind de95 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 24 de milioane de euro).

Astfel,CNADNR va încheia un accord-cadru pe o perioadă de patru ani, iar ulterior vaatribui contracte subsecvente, finanţarea fiind asigurată de la bugetul destat. Firma câştigătoare va prelua datele de identificare alecontravenientului, date transmise de către Direcţia Regim Permise de Conducereşi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei, va imprima proceseleverbale şi le va expedia destinatarului cu confirmare de primire, prin serviciipoştale proprii sau subcontractate şi va prelucra confirmările de primire şiretururile. Confirmările de primire vor fi scanate şi stocate, în ziuaefectuării livrării, într-o bază de date care va putea fi accesată oricând de cătreCNADNR printr-o reţea securizată, potrivit reprezentanţilorcompaniei, citaţi de Mediafax. Retururile vor fi păstrate atât în original, câtşi în format digital, cu motivul clar al imposibilităţii livrării.

Dataprevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 4aprilie.

Câştigde 200 milioane euro în 2011

CompaniaNaţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România estimează că va încasa în acest an755,24 milioane de lei din vânzarea rovinietei, după ce în primele 11 luni aleanului trecut a obţinut venituri de 669,73 milioane de lei. „Creşterea cifrei de afaceri în 2010 faţă de anul 2009 sedatorează implementării sistemului informatic de emitere, gestiune,monitorizare şi control al rovinietei, începând cu 1 octombrie", semenţionează într-un comunicat al CNADNR. Pentru acest an,Compania de Drumuriestimează atingerea unei cifre de afaceri de 946,11 milioane de lei.

Rovinietaelectronică a fost introdusă de CNADNR la 1 octombrie 2010. Şoferii prinşi în trafic fără acest document vor plăti amenzi între 250 şi4500 lei, dar şi despăgubiri, în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1210euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FARMACISTUL09
28 Feb 2011

"SISTEM INFORMATIC DE EMITERE,GESTIUNE,MONITORIZARE SI CONTROL AL RO VINIETEI",PE NAIBA.ATITA TIMP CIT PE CHITANTA ROVINIETEI ESTE TIPARITA RECOMANDAREA DE A SE PASTRA TIMP DE UN AN,AUZI,UN AN,CHITANTA DUPA DATA DE EXPIRARE,CE SISTEM MAI ESTE SI ASTA? CNANDNR NU ARE BANI SA SEMNALIZEZE LUMINOS SEPARATIA BETONATA DINTRE SENSURI IN JUD.PRAHOVA SI DA 24 MIL DE EURO PE EPISTOLE?NU AMERICA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR CI IN ROMANIA SE POATE INTIMPLA ORICE.

Adauga un comentariu

Random image