2017-01-24 17:19


Aproximativ o treime din angajaţii vamali urmează a fi disponibilizaţi - proiect al ANV

 |  09:56
Aproximativ o treime din angajaţii vamali urmează a fi disponibilizaţi - proiect al ANV

Aproximativ o treime dintre angajaţii vamali urmează a fidisponibilizaţi, astfel că din 4.586 câţi sunt în prezent vor rămâne 3.159,potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea legiiAutorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

Numărulmaxim de posturi pentru Autoritatea Naţionale a Vămilor şi unităţilesubordonate acesteia este de 3.159, inclusiv postul de demnitar, conformmodificărilor aduse printr-un proiect privind modificarea şi completareaHotărârii Guvernului 110/2009 privind organizarea şi funcţionarea AutorităţiiNaţionale a Vămilor.

Încadrareaîn numărul maxim de posturi şi în structura organizatorică se aprobă prin ordinal preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la propunereavicepreşedintelui ANAF care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor, în termende 45 de zile de la data intrării în vigoare noilor prevederi.

ANV este condusă de un vicepreşedinte al ANAF, cu rang de subsecretar destat, numit prin decizie a primului-ministru.

Zeci de vameşi de la punctele din Timiş, Suceava şi Vaslui, alături depoliţişti de frontieră, au fost arestaţi în cursul lunii februarie, în urmaunor ample acţiuni ale anchetatorilor ancticorupţie împotriva contrabandei dela graniţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image