2018-12-10 20:05


Arad. Percheziţii la mai mulţi oameni de afaceri şi la un primarul din Zăbreni într-un dosar de evaziune şi fraudare de fonduri europene

 |  09:37
Arad. Percheziţii la mai mulţi oameni de afaceri şi la un primarul din Zăbreni într-un dosar de evaziune şi fraudare de fonduri europene

Procurorii DNA din Timişoara fac, marţi dimineaţă, percheziţii la locuinţele unor oameni de afaceri din judeţul Arad şi la locuinţa primarului din localitatea Zăbrani, într-un dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la trei milioane de euro.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Arad, precum şi primarul din localitatea Zăbrani, Marian Toader, sunt suspectaţi de fraudarea unor fonduri europene şi de evaziune fiscală, la locuinţele lor fiind făcute mai multe percheziţii de către procurorii DNA.

Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ trei milioane de euro.

Potrivit sursei citate, oamenii de afaceri vizaţi au obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă-de-vie în judeţul Arad, aceştia intrând în parteneriat public - privat şi cu primăria din Zăbrani.

Conform proiectului european, terenul pe care trebuia plantată viţa-de-vie urma să fie mai întâi curăţat, apoi ar fi trebuit să fie plantaţi butaşii care fuseseră cumpăraţi de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat însă aceste condiţii prevăzute în proiect şi, în plus, au implicat o firmă cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Potrivit anchetatorilor, drept recompensă pentru această afacere, primarul din Zăbrani, Marian Toader, urma să primească 50 de hectare de teren cultivat cu viţă-de-vie.

Oamenii de afaceri şi primarul din Zăbrani sunt cercetaţi de către procurorii DNA pentru constituire de grup infracţional orgaizat, evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: arad, perchezitie, om, afaceri, primar, zabreni, dosar, evaziune, fraudare, fonduri, europene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...