2018-12-14 01:09


Arestări pe piața distribuției de alimente. Patronii Alfredo Foods, evaziune de 12 milioane de euro

 |  19:33
Arestări pe piața distribuției de alimente. Patronii Alfredo Foods, evaziune de 12 milioane de euro

Proprietarii companiei Alfredo Foods, unul dintre cei mai mari distribuitori de alimente din România, au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală, evaluată de anchetatori la 12 milioane de euro. Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru Mihai Dărmănescu și Florin Nistor, acționari și administratori ai grupului de firme Alfredo, acuzaţi că ar fi creat un circuit fictiv de „firme fantomă” pentru a eluda plata taxelor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti au dispus, marţi, în acelaşi dosar, reţinerea a încă două persoane, respectiv Mihael Voicu şi Cătălin Leonte. Cei patru reţinuţi vor fi prezentaţi miercuri judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

În acelaşi dosar, anchetatorii au dispus cercetarea sub control judiciar a lui Hesham Hussein Ahmed Soliman, Murat Pasa, Al Madfai A H Jankeer, Cem Karatas, Fakdet Tadal, Muzaffer Kerkutlu, Elena Daniela Bîsceanu, Daniela Mihaela Nica şi Mirela Iolanda Secelean.

Cercetările penale sunt efectuate în dosarul în care, marţi, au fost făcute 23 de percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti, judeţelor Ilfov, Constanţa şi Bacău.

Procurorii au suspiciuni că în perioada 2009-2010, reprezentanţii legali ai firmelor Alfredo Fresh şi Alfredo Foods au constituit un grup infracţional organizat împreună cu mai multe persoane, pentru a crea circuite financiare fictive, cu ajutorul cărora cele două societăţi comerciale să nu mai plătească TVA.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracţional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, înfiinţând pe teritoriul României, prin intermediul mai multor persoane, zeci de societăţi comerciale cu un comportament de tip fantomă, care funcţionau o scurtă perioadă de timp, fiind interpuse în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfă din Uniunea Europeană şi beneficiarii finali SC Alfredo Fresh SRL şi SC Alfredo Foods SRL”, conform DIICOT.

În acest dosar, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri, pentru a recupera prejudiciul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: patroni, alfredo, foods, retinuti, evaziune, fiscala, DIICOT, milioane, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...