2017-01-21 00:09

EVENIMENT


Arestări la Registrul Auto Român Bihor. Peste 1.000 de autoturisme BMW, Audi şi Mercedes, înmatriculate pe numele unor persoane cu handicap

 |  18:53
Arestări la Registrul Auto Român Bihor. Peste 1.000 de autoturisme  BMW, Audi şi Mercedes, înmatriculate  pe numele unor persoane cu handicap

ProcuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea fac cercetăripenale faţă de Mihai Domocoş, funcţionar cu atribuţii de control în cadrulRegistrului Auto Român (RAR) - Reprezentanţa Bihor, acuzat de luare de mită înformă continuată.

În perioada 2010-2011, Mihai Domocoş, încalitate de funcţionar cu atribuţii de control în cadrul Registrului Auto Român- Reprezentanţa Bihor, a pretins şi a primit diferite sume de bani de la maimulte persoane, în vederea programării imediate pentru verificare aautovehiculelor la RAR Bihor, a verificării şi omologării acestora în vedereaînmatriculării, prin eludarea totală sau parţială a taxei de poluare (taxă deprimă înmatriculare). Eludarea taxei de poluare se realiza prin înmatriculareaunor autovehicule pe numele unor persoane cu handicap care sunt scutite, prinlege, de la plata unei astfel de taxe. În 20 ianuarie, Mihai Domocoş a fostprins în flagrant delict după ce a primit de la un denunţător suma de 100 deeuro pentru a-l sprijini să omologheze un autoturism în regim de urgenţă şi cuplata unei taxe de poluare mai mici, cât şi pentru a-l ajuta pe denunţător săomologheze în mod fraudulos un alt autovehicul pe numele unei persoane cuhandicap, cu consecinţa înmatriculării fără plata acestei taxe. Lainstrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri MAI - DirecţiaGenerală Anticorupţie.

Procuroriianticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar în 21ianuarie, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a lui Domocoş pe operioadă de 15 zile, DNA declarând recurs faţă de această decizie. Recursul seva judeca la Curtea de Apel Oradea, în cursul acestei săptămâni. Potrivit unorsurse din cadrul DGA Bihor, directorul executiv al RAR Bihor, Cristian Ile, esteanchetat pentru aceeaşi infracţiune, în stare de libertate. Sursele citateafirmau că ancheta în caz este doar în fază incipientă, cei doi manageri ai RARfiind suspectaţi că fac parte dintr-o reţea care, începând de anul trecut, aînmatriculat peste 1.000 de autoturisme - BMW, Audi, Mercedes - pe numele unorpersoane cu handicap, care sunt scutite de plata taxei de primă înmatriculare.Pentru a accepta ca maşinile să fie trecute pe numele lor, persoanele cuhandicap ar fi primit sume de 200-300 de lei, arătau sursele citate. Persoanacare l-a denunţat pe directorul adjunct al RAR Bihor, Mihai Domocoş, arestatpentru luare de mită, a fost un orădean care intermedia mita între proprietariiautoturismelor şi funcţionari, bărbatul fiind anchetat şi el de DNA, pentrutrafic de influenţă, potrivit reprezentanţilor DGA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image