2017-01-19 11:03

EVENIMENT


Arestat pe patul de spital

 |  21:00
Arestat pe patul de spital

Şoferul de TIR din Arad care a provocat accidentul rutier din Ungaria soldat cu decesul a 14 persoane a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru producerea, fără intenţie, a unui accident mortal în masă.

Judecătoria oraşului Szeged a hotărât, ieri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ovidiu Munteanu, de 31 de ani, din Arad, care a provocat accidentul de duminică noaptea, de pe autostrada M43, în urma căruia au murit 14 persoane, scrie Origo.hu. Procesul a avut loc în sediul Clinicii de Traumatologie al Universităţii de Ştiinţe de la Szeged, unde şoferul de camion este îngrijit. Secţia unde este internat bărbatul este păzită de mai mulţi poliţişti.

Potrivit MTI, în momentul producerii accidentului, bărbatul era bolnav, iar medicamentele prescrise de medicii arădeni puteau să-i producă o stare de somnolenţă, fapt ce putea cauza nenorocirea. Cu o zi înainte de accident, şoferul a fost consultat la un spital din Arad deoarece se plângea de dureri de stomac şi avea diaree. Medicii intenţioneau să-l interneze pentru examinare, însă el a refuzat, iar în cursul nopţii a pornit spre Germania.

Şoferul de autocamion a fost reţinut de poliţiştii din judeţul Csongrad luni, pe patul de spital, fiind şi el accidentat grav în urma accidentului.

Potrivit agenţiei de presă MTI, corpurile neînsufleţite ale celor 14 persoane decedate în accident vor fi repatriate până la începutul săptămânii viitoare. Secretarul de la Consulatul României de la Szeged, Răzvan Paul Ciolca, a declarat pentru MTI că instituţia se află în legătură permanentă cu poliţia şi cu medicii legişti ai Clinicii de Traumatologie şi va acorda ajutor rudelor victimelor pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite. Potrivit acestuia, acţiunea de identificare şi examinare a victimelor s-a încheiat, iar consulatul a luat deja legătura cu societăţile care vor efectua transportul cadavrelor. Astfel, până luni sau marţi toate cele 14 cadavre vor fi repatriate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-28

TAGURI: arestat, pat, spitalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image