2018-12-11 09:17


Arhitectul-şef al oraşului Galaţi a cerut şpagă pentru autorizarea unui balcon

 |  19:23
Arhitectul-şef al oraşului Galaţi a cerut şpagă pentru autorizarea unui balcon
TribunalulGalaţi a respins, ieri, propunerea DNA de arestare preventivă a arhitectului-şefal Primăriei municipului Galaţi, Ion Banaş, învinuit de luare de mită şi traficde influenţă.

Procuroriianticorupţie au cerut Tribunalului Galaţi, miercuri seară, emiterea unui mandatde arestare pentru 29 de zile pe numele lui Ion Banaş, pe care l-au prins înflagrant delict în cursul aceleiaşi zile în timp ce primea suma de 5.800 de leide la un denunţător în schimbul facilitării obţinerii unei autorizaţii deconstrucţie a unui balcon. Tribunalul a respins însă propunerea de arestarepreventivă. DNA a formulat recurs la această decizie în sală, imediat dupăpronunţare, acţiunea urmând a fi înaintată Curţii de Apel Galaţi.

ProcuroriiDNA îl învinuiesc pe Ion Banaş de luare de mită şi trafic de influenţă.Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în cursul anului2008, inculpatul Banaş Ion, în calitate de arhitect-şef la Primăriamunicipiului Galaţi, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.500 de euro,promiţându-i că-şi va exercita influenţa asupra factorilor decizionali în scopulobţinerii documentelor prevăzute de lege pentru construcţia unui balcon pe careacesta îl ridicase la locuinţa sa din Galaţi.

Încondiţiile în care nu a făcut nici un demers în sensul celor precizate mai sus,în cursul lunii februarie 2011, Banaş Ion i-a mai cerut denunţătorului încă1.500 de euro pentru a-i aproba toată documentaţia necesară intrării înlegalitate (autorizaţie de construire, certificat de urbanism etc.), urmând săintervină şi pe lângă ceilalţi factori decizionali (primarul municipiului,consilieri locali etc.) în acelaşi scop. De asemenea, i-a comunicatdenunţătorului că amenda pentru ridicarea unei construcţii fără deţinereaactelor necesare este foarte mare, maximul fiind de 100.000 de lei. Miercuri,Banaş Ion a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie imediatdupă ce a primit de la denunţător suma de 5.800 de lei în scopul menţionat maisus, reprezentând o primă tranşă din banii promişi. El a fost reţinut pentru 24de ore.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...