2019-03-25 12:44


Armata anunță achiziționarea de avioane de tip F16

 |  21:38
Armata anunță achiziționarea de avioane de tip F16

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc a anunţat că, din 2017, urmează un nou proces de achiziţie pentru avioane de luptă multirol, avioane de tip F16

Mihnea Motoc a vorbit, într-un interviu de la Europa FM, despre strategia de apărare în noul context de securitate. Ministrul a anunțat că România va achiziţiona o nouă escadrilă de avioane de luptă multirol imediat cum vor fi livrate cele 12 avioane F16 achiziţionate din Portugalia.

Specialiştii în achiziţii militare ai MApN au cerut mai multe informaţii din piaţă şi pregătesc documentaţia pentru procedura de atribuire a contractului. Ministrul estimează că, în 2017, se va demara procedura de desemnare a furnizorului de avioane de luptă. Şi de această dată este posibilă achiziţionarea unor aparate de zbor care au fost utilizate.

Cele 12 avioane F16 din Portugalia, aflate în curs de achiziţie, vor asigura poliţia aeriană a României şi a spaţiului balcanic de la sfârşitul acestui an.  Ele ar putea fi utilizate aproximativ până în 2020. Cele 12 avioane au fost modernizate la standardul MLU M5.2 şi au costat 628 de milioane de euro.

Piloţii şi echipele tehnice deja au făcut o parte dintre stagiile de pregătire în Portugalia astfel încât să poată opera pe deplin noile capabilităţi aeriene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-22

TAGURI: armata, ministrul apararii, mihnea motoc, avioane f16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...