2017-01-23 12:36


Artist înșelat de interlopul protejat de judecătorul Dumitru Rebegea

 |  20:08
Artist înșelat de interlopul protejat de judecătorul Dumitru Rebegea
Cântăreţulde muzică populară Tinu Vereşezan a depus plângere la Poliţia Română, acuzândcă i-a vândut unui bărbat cunoscut în lumea interlopă din Ploieşti o maşinăpentru care nu a primit toţi banii, autoturismul, un BMW X 6, fiind luat,vineri, în custodie de poliţişti.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, RaduDan, lucrătorii din cadrul Poliţiei Române, împreună cu cei de la IPJ Prahova,au ridicat şi au luat în custodie, vineri, un autoturism marca BMW X 6, careface obiectul unei plângeri penale depuse de către Tinu Vereşezan la PoliţiaRomână.

Sursedin rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că Tinu Vereşezan areclamat că a vândut automobilul de lux unui bărbat cunoscut drept unul dintreliderii lumii interlope din Ploieşti, iar acesta, după ce a plătit un avanspentru maşină, a refuzat să achite şi restul de bani.

AutovehicululBMW X 6 a fost condus, în ultima perioadă, de către Sandu Zamfir, cunoscut înlumea interlopă din Ploieşti ca Austrianu’. Zamfir se află înatenţia poliţiştilor şi a fost cercetat, de-a lungul timpului, pentru mai multefapte penale, printre care înşelăciune şi şantaj.

Șpagade la Austrianu’

Denumele lui Sandu Zamfir este legată şi arestarea judecătorului Dumitru Rebegea,fostul șef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, care în noiembrie 2009 afost reţinut de DNA şi apoi arestat preventiv, pentru că ar fi luat mită pentrua elibera două persoane cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă.

JudecătorulDumitru Rebegea a fost arestat pe 5 noiembrie 2009 de magistrații Curții de ApelBucurești. El fusese reținut de procurorii anticorupţie sub acuzația că ar ficerut 40.000 de euro pentru a pune în libertate două persoane acuzate deinfracţiuni cu violenţă, sumă din care ar fi primit aproximativ 36.000 de euro.

Celedouă persoane erau judecate, în dosare ale procurorilor Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). PotrivitDNA, în luna octombrie a anului trecut, magistratul ar fi luat bani, cuajutorul avocatei Viorica Pilică, de la Sandu Zamfir, alias Austrianu’,pe care judecătorul îl pusese în libertate în 30 septembrie. Magistratul ajudecat atunci un recurs privind prelungirea arestării preventive în cazulinterlopului şi tot prin intermediul avocatei Pilică ar fi primit de la el28.000 de euro pentru punerea în libertate. Rebegea şi-ar fi oprit 21.000 deeuro, iar avocata, 7.000 de euro.

În atenția DGIPI

Cazullui Austrianu’ este cunoscut în detaliu până la cele mai înalte structuri dinMinisterul de Interne. Direcția Generală de Informații și Protecție Internă(DGIPI) a primit mai multe informări de la serviciul teritorial (SIPI) în legăturăcu clemența acordată de conducerea IPJ Prahova în infracțiunile comise defamilia lui Sandu Zamfir. Reclamațiile care priveau familia lui Austrianu’ erauînregistrate la “Diverse”, ulterior primind alte numere de înregistrare, fărăjustificări ulterioare.

Caatare, s-a dispus monitorizarea lui Austrianu’. În urma acestei investigațiicomplexe, anchetatorii au descoperit mai mulți polițiști cu care inculpatuldiscuta la telefon. Chiar și în arest făcuse rost de un telefon mobil cuajutorul căruia ținea legătura cu diverse persoane care ar fi putut să-l ajuteîn a scăpa de detenție. Toate convorbirile erau ascultate, iar stenogrameles-ar regăsi într-un dosar la DNA. În acel dosar, pe lângă numele unui judecătorcu care s-ar fi negociat suma de 70 de mii de euro pentru a-l elibera peAustrianu’, apar informații și despre polițiști care ar fi primit diverse sumede bani.

Fuga interlopului

Înianuarie 2009, Poliția făcea o descindere în casa lui Sandu Zamfir. AtâtAustrianu’, cât și familia lui erau cercetați în 22 de cauze penale (tâlhării,furturi, infracțiuni de șantaj și amenințare). La percheziție, pe lângă armealbe, polițiștii au găsit și un pistol cu cinci cartușe. Cu toate acestea,Ioana Șușanu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, a dispuscercetarea în stare de libertate. În iulie, Austrianu’ intră din nou în atențiaJustiției, după o anchetă fulger făcută de Eduard Bugeac, procuror la Parchetulde pe lângă Judecătoria Ploiești, care viza cinci infracțiuni de înșelăciune șișantaj comise în perioada 18 iunie-2 iulie. Pe 3 iulie, mascații Poliției audescins în locația unde Sandu Zamfir construia o casă, pe Strada AlexandruVlahuță numărul 5. Acesta a fost reținut 24 de ore, iar pe 4 iulie, sâmbătă, oinstanță din cadrul Judecătoriei Ploiești respingea cererea de arestarepreventivă, dispunând măsura obligativității de a nu părăsi localitatea. Aurmat recursul pe 6 iulie, când s-a emis mandatul de arestare preventivă.Austrianu’ a fost prezent în sală, dar a plecat chiar de sub nasul polițiștilorprezenți, înainte de comunicarea deciziei și a dispărut. A fost dat în urmăriregenerală și prins în București, datorită informațiilor furnizate de Serviciulde Informații și Protecție Internă (SIPI).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09

Mai multe imagini:
Artist înșelat de interlopul protejat de judecătorul Dumitru Rebegea
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image