2019-04-20 16:08


AȘA CEVA?! Decizia în dosarul lui Radu MAZĂRE, amânată pentru a OPTA oară

 |  10:57
AȘA CEVA?! Decizia în dosarul lui Radu MAZĂRE, amânată pentru a OPTA oară

Curtea de Apel București (CAB) a amânat vineri, pentru 10 iulie, decizia în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, informează Agerpres.

Este pentru a opta oară când judecătoarea Cornelia Corina Gheorghișan amână pronunțarea sentinței în acest dosar.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care: Nicușor Constantinescu - fost președinte al CJ Constanța și fost consilier municipal; șeful Direcției Administrație Publică, Constantin Racu; șeful Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu; șeful Direcției Tehnic-Investiții, Ion Marica; fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste fapte.

În acest dosar a fost trimis în judecată și notarul Jean Aurel Andrei, soțul președintei Tribunalului București, Laura Andrei.

Prejudiciu de 114 MILIOANE de EURO

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, cu știință, au soluționat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obținerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietății asupra unor mari suprafețe de teren la care nu aveau dreptul.

"Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafețe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane euro. (...) În mod legal, a fost revendicată suprafața de 309.549 mp, cei îndreptățiți beneficiind de restituiri și atribuiri în suprafață cu puțin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile și atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată - aproape un milion de metri pătrați", susțin anchetatorii.

Procurorii anticorupție precizează că au fost restituite porțiuni de plajă și faleză care, potrivit Constituției și legilor în vigoare, fac obiectul exclusiv al proprietății publice, "adică nu pot ajunge sub nicio formă în proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice".

Conform DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați în această cauză s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro - în dauna municipiului Constanța.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-08

TAGURI: mazare, amanat, decizia, dosar, retrocedari, terenuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ERA DE AșTEPTAT!
08 Iul 2017

jidanii și țiganii SUNT PRIVILEGIAȚI ÎN RO....sunt la conducere ca șefi de stat, prin ”servicii”, până la javrele împuțite de pe stradă! Iar poliția, procuratura și justiția sunt deseori cumpărate de aceștia! O să intre ăsta la zdup, cum a intrat Iliescu, Băsescu, Dragnea, Videanu, Boc , toată armata de zdrențe politice care și-au bătut joc de țară și de români cum le-a venit mai bine!
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
08 Iul 2017

@ERA DE AșTEPTAT!..o mica precizare...FSN dica mafia bolsevica si-a creat o infrastuctura EXCLUSIV din fostii securisti care erau exact jidanii bolsevici(Brucan-imea) și țiganii securisti(iliesci-mea)...deoarece asa s-au facut aranjamentele cu Brucan si liescu inainte de 1989 Si chestia asta e consecinta directa a regimului de dupa 1945..vezi cine erau bolsevicii 1. Ana Pauker (nascuta Hanna Rabinsohn), secretar general al CC al PMR(Partidul Muncitoresc Roman) între 1944 și 1948//2. Ilca Melinescu(Ilka Wassermann), secretara biroului Anei Pauker//3.Silviu Brucan (Saul Bruckner, după alte surse Brükker), redactor Şef adjunct al ziarului Scânteia după război, cel care conducea întreaga campanie propagandistică de comunizare, a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru//4. Ana Toma (Ana Grossman), ministru adjunct al Anei Pauker la MAE (1950-1952), apoi ministru adjunct al Comerțului Exterior//5Valter Roman (Ernst Neulander)Organizator al Securitatii, șef al Serviciului de Educație, Cultură și Propagandă (ECP) al Armatei, transformat ulterior în Direcția Superioară Politică a Armatei (1948-1950); ministrul Poștelor și Telecomunicațiilor (1950-1952); directorul Editurii Politice din 1954; tatăl lui Petre Roman
Random imageUltimele stiri


STARBAG