2017-01-19 23:40

EVENIMENT


Astărăstoae:Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani

 |  16:57
Astărăstoae:Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” din Iaşi, , aşa cum a fost şi la UMF şi, totodată, acuză instituţia că face publice informaţiile înainte de a fi înştiinţat personal.

“Observ că, deşi intervenţia ANI în alegerile UMF s-au soldat cu un eşec, ea persistă şi încearcă să influenţeze alegerile de la Colegiul Medicilor. Mă bucură faptul că, după cei opt ani de zile de când deţin aceste funcţii, ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea. Vreau să menţionez că instanţa de judecată este singura care infirmă sau confirmă existenţa unei compatibilităţi sau incompatibilităţi. Dacă se constată acest lucru, voi respecta legea şi voi lua decizia de a renunţa la unele funcţii. Faptul că toate instituţiile încearcă să-mi blocheze accederea la funcţii îmi dă un sentiment de mândrie, înseamnă că sunt într-adevăr un lider puternic care ţine piept celor care blamează categoriile profesionale de elită, şi anume, medicii şi profesorii. Promit că nu am să-i dezamăgesc pe cei care m-au ales”, a declarat, luni, Vasile Astărăstoae.

El a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute a trimis un răspuns ANI cu privire la acuzaţiile de incompatibilitate care i se aduc.

“Nu am primit niciun răspuns, deşi era normal acest lucru. Am aflat prin intermediul presei şi răspund tot prin intermediul mass media că ANI nu respectă propriile reglementări privind dreptul la apărare, confidenţialitate şi alte lucruri pe care ei le afirmă”, a menţionat Astărăstoae.

El a fost reales în această funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri. Potrivit Comisiei Electorale de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” din Iaşi, Vasile Astărăstoae a primit 480 de voturi din sufragiile cadrelor didactice, adică 72% în timp ce contracandidatul său, Ştefan Georgescu, a avut doar 208 voturi. Tot la scrutinul de vineri, Astărăstoae a primit 19 voturi din partea reprezentanţilor studenţilor, adică 79% iar Georgescu, şase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: vasile_astarastoae, incompatibil, ani, rectorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri