2018-12-18 23:35


Astăzi începe recensământul

 |  20:46
Astăzi începe recensământul

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care începe astăzi şi se va încheia pe 31 octombrie, este cel mai complex realizat după 1989 în România şi primul după intrarea în Uniunea Europeană, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 - 2014.

Posibilitatea persoanelor de a-şi declara dubla cetăţenie, apartenenţa la o anumită etnie sau cult religios, dar şi întrebările pentru persoanele cu dizabilităţi sunt printre noutăţile introduse în Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, potrivit preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu. Preşedintele INS a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul de interne Traian Igaş, că primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Peste 120.000 de recenzori vor colecta din toată ţara datele ce vor fi publicate în formă completă peste 27 de luni, în 2014. Sloganul sub care este organizat recensământul, „Pentru că fiecare contează”, relevă tocmai ideea că fiecare persoană înregistrată şi fiecare informaţie obţinută cu prilejul recensământului contează în fundamentarea programelor şi proiectelor de dezvoltare atât la nivelul UE, cât şi în plan naţional şi local.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...