2019-01-21 13:52


Astăzi sărbătorim Ziua Pământului

 |  12:53
Astăzi sărbătorim Ziua Pământului

Ziua Pământului 2012 este sărbătorită pe 22 aprilie de români prin plantarea a sute de copaci. Ziua dedicată planetei noastre se desfăşoară sub deviza „Un Pământ curat, o Viaţă sănătoasă!" Ziua Pământului, sărbătorită la nivel mondial încă din anul 1970, este considerată ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Google şi-a schimbat logo-ul special pentru Ziua Pământului 2012.

40 de mesteceni, plantaţi în Cartierul Ghencea

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, va marca duminică, 22 aprilie 2012, Ziua Pământului, prin plantarea a 40 de mesteceni în zona locuinţelor sociale din Drumul Cooperativei (zona Ghencea).

20 de nuci, plantaţi la Oradea

Cu ocazia Zilei Pământului, orădenii vor planta 20 de nuci din familia juglas nigra (nucul negru) pe tronsonul pistei de biciclete de pe Crişul Mic. Acţiunea a fost organizată Asociaţia Sportivă Pro Bikers Bihor cu sprijinul Administraţiei Bazinală de Apă Crişuri. „Acţiunea se desfăşoară cu ocazia Zilei Pământului şi are ca scop sensibilizarea populaţiei în ceea ce priveşte voluntariatul pentru mediu", a menţionat directorul ABA Crişuri, Pásztor Sándor. Peste 100 de arbori ornamentali, sălcii, tei şi corcoduşi vor fi plantaţi, la o zi după Ziua Mondială a Pământului (22 aprilie), în Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca. Prim comisarul Gărzii de Mediu Cluj, Imre Lenke, a precizat că activităţile din 23 aprilie din Parcul Feroviarilor au fost iniţiate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Asociaţiile Eco Tic, Pro Cluj - Pro Kolozs Megye Egyesulet şi Claudiopolis Egyesulet. „Am ales Parcul Feroviarilor pentru că acesta se va degrada pe zi ce trece. Şi copiii trebuie să ştie să protejeze mediul şi să aibă unde să desfăşoare activităţi în spaţiu verde. În 2013 ar trebui să avem 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor", explică Imre Lenke, potrivit citynews.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-10-18

TAGURI: Ziua Pamantului, aprilie, mesteceni, Bucuresti, Oradea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...