2017-01-24 21:17


Astra Asigurări, amendată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

 |  19:24
Astra Asigurări, amendată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

După dezvăluirile din ziarul „Puterea“ referitoare la poliţele de sănătate emise gratuit de Astra, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a sancţionat compania Astra Asigurări cu 10.000 de lei şi a interzis temporar vânzarea poliţei Medica Bonus emisă de respectivul asigurător.

Potrivit unui comunicat al CSA, pe lângă amenda de 10.000 de lei aplicată companiei Astra Asigurări, a fost interzisă temporar activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei de asigurare suplimentară de sănătate Astra Medica Bonus până la data îndeplinirii măsurilor prevăzute în decizia Consiliului Comisiei. “Măsura a fost luată în urma controlului iniţiat la sfârşitul săptămânii trecute, la compania Astra Asigurări, care a vizat verificarea produsului de asigurare de sănătate Medica Bonus unde au fost constatate o serie de deficienţe. (…) Totodată, nu sunt definiţi şi explicaţi toţi termenii şi expresiile tehnice/medicale/juridice din cuprinsul contractului, iar verificarea prin sondaj a poliţelor Astra Medica Bonus emise, până în prezent, a arătat că asigurătorul nu a pus la dispoziţia asiguraţilor, potenţialilor asiguraţi, contractanţilor sau potenţialilor contractanţi ai asigurării, informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le furnizeze, într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul acestor documente”, se arată în comunicatul CSA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PROCURORU'
22 Dec 2011

Mare nenorocire pentru ASTRA. Mai ales ca pana la data Deciziei au "plasat" in piata mai mult de 100.000 de polite si vor raporta astfel, la final de an UN PLUS de 1.000.000 EURO prime subscrise. CHIAR MERITA SA PLATESTI AMENDA DE 10.000 LEI cand stii ca astfel iti rezolvi un procent de 10% din marja solvabilitatii. MAI RAMANE UN mister sau un Mister de inteles: DE CE CSA NU A SOLICITAT ANULAREA TUTUROR POLITELOR ASTFEL "VANDUTE" PANA LA MOMENTUL DECIZIEI? S-au inteles dinainte si, din cauza presiunii presei, tot cu Adamescu impreuna, s-au ca nu mai pot lungi pelteaua, dar macar pentru SPAGA incasata sa lase politele "vandute" DEJA in VIGOARE, fara sa le anuleze? Aceeasi Marie, cu alta palarie..... PS: Radu Mustatea isi poate vedea linistit la anu' de proiectele personale, poate chiar in asigurari, caci a scapat si de data aceasta NESANCTIONAT, doar CSA a amendat societetatea (ca ea a dat polita, a gandit-o, a facut-o sa fie penala) nu Mustatea, Adamescu si Vinereanu....VAI DE TURMA DE OI CONDUSA DE LUP!
OMUL DIN BUZAU
22 Dec 2011

Atat costa o teapa in viziunea CSA?Doar 10 000 lei?Pai tov militian Buzoianu, facem urmatoarea schema amandoi: Eu imi fac o societate de asigurari ( cum e Carpatica sau Astra ), mata o autorizezei, eu vand polite(pe ) de asigurari care sunt fara valoare si tu ma amendezi cu 10 000 de lei.Profitul il impartim si asa: TRAIM BINE! - vorba penalului basescu.
IOAN OLTEANU
22 Dec 2011

buna lectie ati dat domnule Buzoianu.felicitari pt fermitate si pt amenda "usturatoare" (reprezinta 15% din politele ilegale vandute deja de Astra ) care sunt convins ca va descuraja societatea ca pe viitor sa mai greseasca.A gresi e omeneste si tu Buzoianule, o stii cel mai bine.Vezi ca actiunile de imagine pe care le prestezi nu mai tin si curand vei primi si chifteaua firebinet care se rezolva numai cu o demisie din partea ta.Asteptam noile tale " actiuni de insanatosire" a pietei de asigurari in favoarea cetatenilor asigurati.Sa nu ai soarta celui care acum 22 de ani era "judecat" la Targoviste.
KIKI
22 Dec 2011

Sa intelegem ca a urmatoarea abatere grava a lui ASTRA NEASIGURARI i se va suspenda licenta de functionare sau iar o amenda care este 10% din salariul lui Mustatea - actual inca presedinte al ASTRA NEASIGURARI?Oricum, bina ca mai cititi ziarul ca sa aflati ce magarii se mai intampla prin piata de asigurari, pt ca altfel, CSA-ul nu ar fi miscat un deget, asa cum ne-a obisnuit.
PUPI
22 Dec 2011

Ne-am saturat de societatile care incalca in mod constant legea ( vezi ASTRA, CARPATICA, EUROINS, PAID ) in detrimentul asiguratilor, fara ca CSA sa intervina! Domnilor de la CSA degeaba ati schimbat organigrama daca nu scapati si de oamenii corupti si incompetenti din CSA si degeaba schimbati normele daca nu puneti in aplicare legea si nu-i santionati dur pe cei care o incalca. Si toate acestea pe banii asiguratilor !!! Stiti cum se spune: si f.... si cu banii luati.
Random image