2017-01-18 16:40

EVENIMENT


Atac armat cu grenade la Liege

 |  19:25
Atac armat cu grenade la Liege

Oraşul belgian Liege a fost zguduit de mai multe explozii şi schimburi de focuri de armă în urma cărora cel puţin trei persoane au decedat, iar circa 75 au fost rănite, potrivit cotidienelor „Le Soir” şi „La Libre Belgique”.

Autorităţile au mai anunţat că şapte persoane dintre cele rănite se află în stare gravă, iar bilanţul total al victimelor ar putea creşte. După primele informaţii, atacul a fost comis în jurul orei locale 12.30, în piaţa Saint-Lambert. Un bărbat, identificat ulterior a fi Nordine Amrani, a aruncat mai multe grenade artizanale asupra oamenilor aflaţi în piaţă, de pe acoperişul unei patiserii. Ulterior, acesta s-a sinucis cu o grenadă.

Cel puţin alţi doi atacatori ar fi luat parte la atentatul din piaţa Saint-Lambert, însă ulterior autorităţile au negat acest lucru, relatează BBC. Cele trei victime ale atacatorului sunt doi adolescenţi de 15, respectiv 17 ani, şi o femeie în vârstă de 75 de ani. Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Liege se luptă pentru a salva viaţa unui bebeluş de 18 luni, rănit în timpul atacului, precum şi a altor persoane grav rănite. „Am auzit patru explozii. Mă aflam într-o clădire la circa 200 de metri de piaţa Saint-Lambert”, a declarat Grec Ienco, jurnalist la un cotidian local. „A fost incredibil. Am văzut un bărbat pe acoperişul unei patiserii care trăgea în oamenii din piaţă. Apoi s-a sinucis cu o grenadă”, a povestit acesta.

Mai multe obiecte considerate „suspecte” au fost descoperite în piaţa Saint-Lambert, iar unul în piaţa Catedralei. Forţele de ordine au blocat accesul în partea centrală a oraşului, iar şcolile şi magazinele din zonă au fost închise.

Autorul atacului, Nordine Amrani, se afla în evidenţa autorităţilor după ce a fost condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru posesie ilegală de arme şi droguri. Până acum nu se cunosc motivele pentru care acesta a organizat atacul armat din centrul oraşului Liege. Surse din presa locală au precizat că Amrani a aruncat cel puţin o grenadă spre sediul Palatului de Justiţie, aflat în piaţa Saint-Lambert. Aceasta este totodată unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraş, în această perioadă fiind locul în care se desfăşoară un Târg de Crăciun care atrage zeci de mii de localnici şi de turişti în fiecare zi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: atentat Liege, explozie piata Saint Lambert, Nordine Amrani, explozie grenadeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image