2018-11-16 11:53


UPDATE. Atentatorul a plasat şi alte bombe în Iaşi

 |  10:57
UPDATE. Atentatorul a plasat şi alte bombe în Iaşi

UPDATE, ora 14.20: Incidentul petrecut luni la Iaşi, când un bărbat a încercat să detoneze o bombă artizanală la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", se putea transforma într-o "tragedie cumplită", dacă acel dispozitiv ar fi explodat, a declarat marţi premierul Victor Ponta.

"Indiferent de orice alte teme importante, nu ştiu cui să-i mulţumesc altcuiva decât lui Dumnezeu, pentru că ce s-a întâmplat ieri la Iaşi putea să fie cu adevărat cea mai mare catastrofă din istoria României, dacă acea bombă exploda, era o tragedie cumplită. Sigur, acum s-au făcut cercetările, am fost înştiinţaţi şi eu şi preşedintele. Din păcate, nu era vorba de un terorist sau de ceva ce putea fi prevenit, ci de o persoană cu nişte probleme psihice. Am trecut pe lângă catastrofă cu toţii", a afirmat Victor Ponta, după ce a participat la marcarea a zece ani de la deschiderea companiei Huawei în România. 

UPDATE ora 13.55: Oliver Florin Stan, bărbatul care a amenințat că aruncă în aer Universitatea ”Asachi” din Iaşi ar fi ascuns mai multe bombe în oraș, potrivit anchetatorilor.

Anchetatorii au descoperit două astfel de dispozitive în zona Ciric din Iași, în urma declaraţiilor lui Oliver Florin Stan.

Nu se știe dacă bombele sunt active, iar, preventiv, poliția a trasat un perimetru de siguranță.

Oliver Florin Stan, cel care a încercat să detoneze luni o bombă artizanală în Amfiteatrul P6, a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, a fost reţinut de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de terorism.  

“A fost reţinut. Este acuzat de acte de terorism. În prezent se află în arestul Poliţiei Iaşi. Azi se va decide dacă va fi prezentat în faţa instanţei pentru arestare preventivă sau dacă va fi internat la Spitalul Socola, pentru o expertiză psihiatrică”, a declarat procurorul-şef al DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu. Atentatorul în vârstă de 38 de ani a încercat să detoneze o bombă artizanală care se afla într-un rucsac, incidentul având loc, luni, în Amfiteatrul P6, corpul A, de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din Iaşi, unde se desfăşura examenul de licenţă, transmite Agerpes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
UPDATE. ATENTAT CU BOMBĂ la Universitatea "Asachi" din Iaşi

TAGURI: atentat, atentator, iasi, retinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...