2018-12-16 19:33


Au reînceput PROTESTELE! Peste 1.000 de persoane au BLOCAT circulația în Piața Victoriei: „OUG 13 revine. Și noi!"

 |  21:40
Au reînceput PROTESTELE! Peste 1.000 de persoane au BLOCAT circulația în Piața Victoriei: „OUG 13 revine. Și noi!"

Aproximativ 1.000 de persoane protestază miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie. Manifestanţii s-au instalat în Piaţa Victoriei, iar circulaţia în zonă a fost blocată de poliţişti. În faţa Guvernului a fost format un cordon de jandarmi, informează News.ro.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost blocată în jurul orei 19.45. În zonă s-au strâns aproximativ 1.000 de persoane care şi-au aprins telefoanele mobile pentru a ilumina cu ele, suflă din vuvuzele şi scandează împotriva Parlamentului şi a Guvernului.

"Dragnea, eşti boier / Vei fi şef de palier!", scrie pe una dintre pancarte.

În Piaţa Victoriei se mai scandează "Nu scăpaţi!" şi "DNA, să vină să vă ia!". Alţii poartă pancarte pe care scrie "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" şi "PSD, ciuma roşie!". Alte mesaje ale protestatarilor sunt "S-o credeţi voi, derbedeilor!" şi "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina "Corupţia Ucide",

"Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă", era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea "NU graţierii corupţilor - OUG 13 revine. Si noi!" era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

GRINDEANU se delimitează de deciziile senatorilor

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-03

TAGURI: senat, piata victoriei, proteste, oug 13, gratiere, grindeanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA
03 Mai 2017

Vineri asalt asupra parlamentului plin de banditi.serban nicolae traian basescu prinsi si adusi in fata multimii.dezbracati si lasati in fata parlamentului.oricum trebuie peste ei in parlament
LEGE
03 Mai 2017

Nu va mai fi nici o lege a gratierii.si-au dat foc la valiza
NUME
03 Mai 2017

Puteti sa scrieti numele senatorilor psd din comisie care au votat pentru gratierea coruptilor?si adresele lor?si poze cu neveste ,fii,fiice?
GREșITă LOCAțIA!
04 Mai 2017

Nu boii din Guvern sunt de vină ACUM la faza asta, ci bivolii din Parlamentul rușinii naționale! ACOLO TREBUIE MERS!
ROMANIA TREZESTE-TE
04 Mai 2017

Toate gunoaiele si jegurile care au votat cualitia mafiota psd- alde sa iasa in strada si sa-si ceara scuze pentru greseala facuta.In anul 1879 MIHAI EMINESCU scria in ziarul Timpul astfel ""CINE ALEGE CORUPTI NU SUNT VICTIME, CI SUNT COMPLICI''. TOTI BOSOROGII SI CRETINII CARE DE 27 DE ANI VOTEAZA ACEASTA MAFIE (PSD) SUNT COMPLICI LA DISTRUGEREA ROMANIEI.
Random imageUltimele stiri


loading...