2019-03-24 17:58


Augustin Lazăr, îndemn la UNITATE pentru MAGISTRAȚI

 |  18:13
Augustin Lazăr, îndemn la UNITATE pentru MAGISTRAȚI

Independenţa procurorilor, esenţială pentru statul de drept, este garanţia unei justiţii imparţiale şi eficiente şi reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi corectitudinea relaţiei dintre stat şi cetăţean, spune procurorul general Augustin Lazăr.

Declarația a fost făcută la ceremonia de instalare în funcţie a procurorului general al Parchetului Curţii de Apel Oradea, Aurel Sebastian Vălean.

Augustin Lazăr a spus că are încredere în capacitatea procurorilor de a-şi exercita atribuţiile care decurg din îndeplinirea rolului constituţional al Ministerului Public, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Procurorul general a mai spus, în contextul „evoluţiilor extrem de intense” înregistrate de sistemul judiciar în ultimii doi ani, marcate de modificări legislative care afectează magistratura şi justiţia penală, dar şi de atacuri la adresa judecătorilor şi procurorilor, „este nevoie de un semnal de unitate şi de implicare, pe care magistratura trebuie să îl dea atunci când sunt în discuţie chestiuni fundamentale care privesc însăşi esenţa justiţiei, ca serviciu public”.

„Independenţa procurorilor, esenţială pentru statul de drept, este garanţia unei justiţii imparţiale şi eficiente şi reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi corectitudinea relaţiei dintre stat şi cetăţean”, a mai spus Lazăr.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-20

TAGURI: augustin lazar, unitate, magistrati, procurori, justitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BLA BLA BLA
20 Iul 2018

Limba de lemn( independenta procurorilor,garantia unei justitii impartiale)bla bla bla.......S a vazut ce garantie ofera procurorii...... RAfueli personale .,procurori de la coada vacii dar obedienti anumitor persoane suspuse Cand ajunge un portocala sau onea sau uncheselu obedientul unui ins ajuns sus prin jocuri de culise putred de corupt si hot atunci justitia este subordonata acelui ins si devine si ea ticaloasa si corupta precum este insul ajuns la fraele puterii cu ajutorul SRIului
FREACA MENTA
20 Iul 2018

hai bre ca au incurcat casele lui cucuveau . chiar daca ai fost coleg cu tasu
ANONIM
20 Iul 2018

CITI OR MAI FII IN SITUATIA DE DUBLURA , ASTA ?
ANONIM
21 Iul 2018

Jafule hot tu vorbesti de justitie ?tu cu dosar la Dna Hai siktir
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...