2019-02-20 09:34


Augustin Lazăr REACȚIONEAZĂ: ”E o încercare de DESTABILIZARE a Ministerului Public”

 |  17:50
Augustin Lazăr REACȚIONEAZĂ: ”E o încercare de DESTABILIZARE a Ministerului Public”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reacționat sâmbătă la anunțul ministrului Tudorel Toader că va declanța procedura de evaluare a sa, acuzând ”o acțiune de destabilizare a Ministerului Public” și precizând că tema protocoalelor, invocată drept pretext pentru revocarea sa, este una falsă.

”Opinia publică va putea constata că tema protocoalelor este una falsă și că în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție am respectat legea, am informat Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul de Justiție în legătură cu demersurile efectuate. În acest context, speculațiile din spațiul public referitoare la un așa-zis mod ,,ilegal’’, ,,subteran’’ de a acționa reprezintă în mod evident o acțiune de destabilizare a Ministerului Public”, se arată într-un comunicat dat publicității de Parchetul general.

”Reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018. În calitate de conducător al Ministerului Public, doresc să asigur opinia publică asupra faptului că procurorii vor acționa în continuare cu fermitate și profesionalism pentru combaterea infracționalității și îndeplinirea rolului constituțional de a reprezenta interesele generale ale societății, de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, se mai precizează în comunicat.

Reacția lui Augustin Lazăr vine la câteva ore după ce Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de evaluare a activității manageriale a procurorului general Augustin Lazăr. Este, practic, primul pas, pentru revocarea șefului Parchetului general. Măsura vine la două zile după ce Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, a publicat pe Facebook un protocol încheiat în decembrie 2016 între Parchetul general și SRI și abrogat în februarie 2017. Vineri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a solicitat Inspecției Judiciare ”să pornească o anchetă la Parchetul general” 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-25

TAGURI: procuror general, augustin lazar, destabilizare, ministerul public, protocoale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SLUGA MAFIEI.
25 Aug 2018

Pseudo-juristul tt este de fapt un exponent al mafiei care executa ordine date de unpuscarias ordinar care a devenit paranoic si dement fiind incoltit din toate partile de bratul justitiei. Vor sa-l scape pe criminalul iliescu de puscarie si pe criminalul draknea pentru GENOCIDUL DIN 10 AUGUST , UNDE MERCENARII MAFIEI PSD AU GAZAT SI BATUT PROTESTATARI PASNICI.
ANONIM
25 Aug 2018

CRACANEL....DACA TE STI CURAT , FARA PETE DE CE ITI ESTE FRICA DE O EVALUARE .....ITI ESTE TEAMA CA AI GRESIT CEVA ??? IESI IN PUBLIC SI SPUNE .. SLUGA CRACANATA
M-A AMUZAT!
25 Aug 2018

L-am azi, văzut într-o filmare la TV când urca scările ministerului, ”la costum”...sărind ca un puștan din 2 în 2 trepte-odată, iar când sărea a doua treaptă, se apleca adânc din umăr spre partea piciorului care lua contact cu treapta.... era caraghios!
JUSTIŢIA
26 Aug 2018

Injustiţia : Când o evaluare și de JOS în SUS ???
MAI CRACANATULE !
26 Aug 2018

Cand te vom lua de cracanele alea si te vom azvarli pe scari poate o sa ti vii la normal Slujesti raul si statul paralel mai cracana corupta Ai bataturi la maini de cata spaga ai luat mai tractoristule si o faci pe,, sfantul Lazar''dihanie cu dosar la dna Cand se va judeca dosarul tau ?Ti l a dosit plagiatoarea cea mincinoasa ?De unde ai banetul pe care il imparti la copii tai Daca te luam la puricat cred ca vei ajunge acolo unde ti e locul Loaza corupta Va aparati voi intre voi mafiotilor handbalista pe tine tu pe handbalista si amandoi pe sas
GUSEA
26 Aug 2018

taica lazar are pantalonii uzi de frica ... Ii apare la vedere trecutul glorios de procuror comunistoid din gashka monikutzei dela debaraua de vechiruri besenistice. ! La gunoi cu slugs mafiei ...
POLIFAX
26 Aug 2018

De ce se teme "tractoristul"? Daca a lucrat cinstit si legal ar trebui sa fie senin . Dar el tramura de frica. A crezut ca o sa fie vesnic acolo?
NELU STIUCA
26 Aug 2018

COMBATEREA MARII CORUPTII trebuie abordata si in functie de existenta celor trei puteri, legislativa(politica), executiva si judecatoreasca, dar si tinand cont de faptul ca puterea statului este compusa din puterea publica (parlamentari, guvernanti, primari, consilieri si functionari publici) si puterea rezervata formata din puterea judiciara(judecatori si procurori) si puterea de aparare si siguranta nationala(armata, politisti, servicii secrete). Important pentru acest capitol este sa se optimizeze la maximum posibil celeritatea si finalitatea judiciara a cauzelor si sa se recupereze prejudiciul intr-un timp cat mai scurt de la data comiterii faptelor. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.
RO STAT MAFIOTIZAT
27 Aug 2018

SECURSMUL SI SINECURISMUL EXACERBAT MANIFESTAT DUPA 1989 IN RO A DISTRUS SI INGROPAT DEFINITIV SI IREVOCABIL VIITORUL POPORULUI ROMAN CARE A AJUNS SA FIE SUB CIVILIZATIA LA TOATE POPOARELE LUMII A TREIA , FIIND DOAR DONATOR ORI BANCA DE ORGANE.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...