2019-02-20 09:36


UPDATE: Aurelian Bădulescu, VICEPRIMARUL CAPITALEI, audiat la Parchetul General în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei

 |  14:38
UPDATE: Aurelian Bădulescu, VICEPRIMARUL CAPITALEI, audiat la Parchetul General în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre care ministrul de Interne Carmen Dan spunea că s-a aflat în centrul de comandă din Piaţa Victoriei la manifestaţia din 10 august, este audiat la această oră la Parchetul General. În ultimele două zile, la Parchet au fost audiaţi în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv.

UPDATE: 

Vicepremarul Capitalei Aurelian Bădulescu a susținut vineri că avea date că la protestul din 10 august urmau să fie violențe și a apreciat că jandarmii au acționat corect pentru restabilirea ordinii de drept, precizând că nu a existat un centru de comandă, ci o încăpere unde el și prefectul au trebuit să ia măsuri.

Bădulescu a făcut aceste declarații la Parchetul general, unde a fost audiat de procurori în calitate de martor referitor la reprimarea violentă de către jandarmi a protestului din 10 august din Piața Victoriei.

”Nu am fost la niciun centru de comandă. Nu a existat un centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentantul prefecturii și reprezentantul Primăriei, adică subsemnatul, a trebuit să luăm măsuri pentru administrarea orașului în situații de criză (…) Aveam date că urmau să fie violențe, am luat măsurile care se impuneau”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Rugat să dea detalii despre ”încăperea” unde s-a aflat în seara și noaptea de 10 spre 11 august, Bădulescu a spus că este vorba despre o clădire aflată în zona guvernului, cu paza asigurată de SPP, el deducând că e vorba despre un imobil al Secretariatului General al Guvernului. Bădulescu a mai spus că a plecat din acea clădire la ora 4 dimineața, pe 11 august.

Viceprimarul Capitalei a mai explicat că în respectiva ”încăpere” a fost alături de el, de la ora 16:00 până la 4:00 dimineața, prefectul Speranța Cliseru, ”conform obligațiilor pe care le avem”.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu este audiat în calitate de martor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara că în 10 august, la ora 16.00, în punctul de comandă din Piaţa Victoriei s-au prezentat prefectul Capitalei şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a confirmat că s-a aflat în Piaţa Victoriei în timpul protestului, spunând însă că nu a fost în comandament şi nici nu a dat ordine pentru că nu are nicio atribuţie în acest sens, potrivit legii. ”Am fost în piaţă. Toată lumea a fost. Cum a mers Orban, am fost şi eu. Am stat şi m-am uitat la lume, ce să fac. Nu am fost în comandament, nu am dat ordine. Noi nu avem atribuţii. Legea 550/2004 spune clar cine dă ordine şi în ce condiţii. Eu am fost în piaţă să văd dacă oamenii de la RATB au nevoie de ceva, că s-au luat măsuri de devierea circulaţiei. Când se iau măsurile astea eu trebuie să semnez pe nişte documente, mă ocup de RATB. Eu am avut treabă doar cu RATB-ul”, a declarat Aurelian Bădulescu pentru HotNews.ro.

Joi, în acest dosar a fost audiat la Parchetul General şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, iar miercuri a fost audiată prefectul Speranţa Cliseru, ambii având calitatea de martor.

Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor, a susţinut la ieşirea de la audieri că a respectat legea "cu stricteţe”, iar ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care l-a semnat respectă legislaţia în vigoare. Speranţa Cliseru a mai spus că are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General şi nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, repetând că a respectat legea. De asemenea, Cliseru a spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, contrazicându-i astfel pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16.00.

Numărul plângerilor depuse în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei ajunsese la 651, a anunţat Parchetul General.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminică, într-o declaraţie de presă, cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

De asemenea, Carmen Dan, secretarul de stat Read Arafat şi reprezentanţii Jandarmeriei au fost audiaţi marţi în Comisia de Apărare din Parlament, unde au prezentat raportul întocmit de minister în legătură cu violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, Carmen Dan vorbind despre prezenţa ei în minister de la ora 12.00 până la ora 03.00. Ea a susţinut că prezenţa sa în minister a fost doar pentru a-şi asuma responsabilitatea, dar şi că ar fi fost obligatoriu să existe informaţii şi indicii din care sa rezulte că "avem de-a face cu un atac la ordinea constituţională, un atac la adresa stabilităţii sociale şi economice". Dan a mai spus că în urma anchetei interne a Jandarmeriei Române au fost descoperite şase cazuri în care 10 jandarmi ar putea fi autori ai unor fapte de natură penală. De asemenea, ministrul a susţinut că nu a discutat cu prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru în ziua de 10 august şi că a aflat despre ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii publice după ce acesta a fost semnat.

Opoziţia a criticat modul în care s-a desfăşurat audierea ministrului de Interne Carmen Dan şi a reprezentanţilor Jandarmeriei în comisia de apărare din Parlament, unde aceştia au fost chemaţi de PNL să dea explicaţii despre intervenţia forţelor de ordine la mitingul din 10 august, spunând că, deşi au fost puse multe întrebări, ministrul de Interne a răspuns doar la câteva. Deputaţii PNL şi USR spun că au participat la comisie mai mult ca spectatori, pentru că nu le-a fost arătat raportul şi nici măcar nu ştiu care erau informaţiile clasificate. Deputatul PNL Victor Dobre a atras atenţia că de la audiere a lipsit prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor. "Nefiind decidentul, nu am avut cu cine clarifica motivele intervenţiei”, a spus Victor Dobre, precizând că imediat ce se va relua activitatea parlamentară, va solicita audierea în comisia de apărare a prefectului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-24

TAGURI: aurelian badulescu, cgmb, viceprimar bucuresti, proteste 10 august, piata victoriei,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEANUL
24 Aug 2018

O NULITATE UNANA SI UN TAMPIT MAI MARE LA PRIMARIA CAPITALEI N-A EXSTAT NICIODATA..............
SEMNELE TIMPULUI
24 Aug 2018

”Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele si ale altora par să fi fost anticipate cu vreo doua-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în forma scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiție orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuițiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizației terestre. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunța textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:
"COEFICIENTUL DE URă
24 Aug 2018

din sufletul fiecărui om va cunoaște – spun textele – o alarmantă creștere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziții de cunoaștere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. SE VA ÎNMULȚI NUMĂRUL ȘEFILOR DE STAT DE EXTRACȚIE JOASĂ ȘI DE PROASTĂ CALITATE. Lucrătorii manuali si negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puși în condiții subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al „castelor“, o destrămare dramatică a ierarhiilor firești, o ireparabilă dezordine socială.
NECINSTEA VA CăPăTA
24 Aug 2018

o răspândire fără precedent, la toate nivelele. Hoții vor deveni lideri. (Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmații! Nu fac decât să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.). Femeile nu vor mai pune preț pe propria virtute. Proştii, impostorii, naturile rudimentare si gălăgioase vor fi luați dreptinţelepţi. Oamenii „drepți“, de bună calitate, vor avea tendința de a se retrage din viața publică.
ÎN PIEţE
24 Aug 2018

se va vinde mâncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ si de fast-food! n.m., A.P.). Limbile vor sărăci, vorbirea se va trivializa. Vor fi mai multe femei decât barbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru. Se vor răspândi pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune.
VOR APăREA
24 Aug 2018

nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul. Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pântecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităti. Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi in beneficiul popoarelor lor. Discernământul (ca percepţie a deosebirii dintre bine si rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra in derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni). Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala asupra dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împânzi totul."
șI TOATE ASTEA
24 Aug 2018

Se vor fi întâmplat din pricina DECREDIBILIZĂRII oamenilor ”de stat”, datorită UMILINȚEI la care-i supun pe cei care le-au acordat încredere prin vot, datorită HOȚIEI practicate DE SUS și imprimate ca mod viețuire ȘI pentru cei mai de jos....așa vezi la noi, de Paști și/sau de Crăciun cum prețurile o iau razna în loc să scadă, cum țăranii și/sau negustorii din piețe ȚIN ca demenții la PREȚ, neștiind nici după 30 de ani să facă comerț: desfoaie ceapa sau varza, dar nu scad DELOC la preț...o țin până în cele din urmă o aruncă! Iarăși, în privința hainelor , încălțămintei (cu f.puține excepții), în loc să scadă gradual prețul pentru a nu mai rămâne cu ele pe cap până la anul, NUUU...le țin în magazie și la anu, le vând la același preț! Ce să mai zici de faptul că-s hoți! La tarabă, în față E O MARFĂ, ce-ți pune în galantar...E ALTA - până nu-ți pune și d-alea stricate, nu se simt bine! Iar în privința ”picăturii” puse la roșii sau alte legume, ei pun într-o veselie, ca să fie SIGURI! Bine-n-țeles că producția lor proprie respectă normele, nu și pentru noi...apoi, vrei să-ți cumperi ceva, este exponat și toți, îți dau produsul aninat ca reclamă, nu țiplat...cică ar fi ”ultimul/a”, altul/a nemaiavând! Nici măcar n-au bunul-simț să scadă din preț, pentru că î-l iei așa, bătut de vânt, de soare și jegos! Românii nu știu să pună pe căprării legumele și fructele...de la mai mic, la mai mare! TOTUL ARE ACELAȘI PREȚ, INCLUSIV PT.MIZERIILE BĂGATE SUBTIL ÎN SACOȘĂ! PE BANII TĂI, CUMPERI MIZERII DE ARUNCAT LA COȘ! Se mai miră că dau buluc la supermarket-uri oamenii, unde au de unde ALEGE! Se mai miră apoi, de ce dau bolile și necazurile peste ei sau peste copiii lor...
BOUL DIN POZĂ
24 Aug 2018

ȘTIM LA ȚÂȚA CUI A SUPT. PUNCT.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...