2017-01-19 13:31

EVENIMENT


Autobuz spulberat de un tren. Accident cu şase răniţi lângă localitatea braşoveană Cristian

 |  18:59
Autobuz spulberat de un tren. Accident cu şase răniţi lângă localitatea braşoveană Cristian

Unautobuz al Regiei de Transport (RAT) Braşov a fost lovit, ieri, de un tren, laintrarea în localitatea braşoveană Cristian, fiind efectiv rupt în două. Înurma accidentului, au fost rănite şase persoane, şoferul şi cinci pasageri, iartrenul a deraiat.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov,Ciprian Sfreja, şoferul autobuzului nu a acordat prioritate la trecerea lanivel cu calea ferată şi a fost lovit de un autotren care circula pe ruta Braşov- Zărneşti.

"Înurma impactului, autobuzul a fost pur şi simplu rupt în două, iar trenul aderaiat. Putem spune că a fost un miracol, pentru că avem şase răniţi care suntîn afara oricărui pericol şi nu a fost nevoie de descarcerare. Noi amintervenit pentru asigurarea măsurilor PSI", a spus purtătorul de cuvântal ISU Braşov.

Ceişase răniţi, toţi din autobuzul aparţinând RAT Braşov, au fost preluaţi de maimulte ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov, Cosmin Giosanu, a declarat că în zonaunde a avut loc accidentul era ceaţă, iar trecerea nivel cu calea ferată eraprevăzută doar cu Crucea Sfântului Andrei, nu şi cu semnale acustice şiluminoase. "Autobuzul circula pe linia 44, între capetele de linieBartolomeu şi Măgurele. Maşina era în stare bună, cu revizia tehnică efectuatăperiodic. Noi, la fel ca şi Poliţia, am demarat propriile anchete în acestcaz", a declarat reprezentantul RAT Braşov pentru corespondentul Mediafax.

Înautobuz se aflau cinci pasageri şi şoferul, toţi fiind răniţi uşor, fără a lise pune viaţa în pericol. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul JudeţeanBraşov pentru îngrijiri. Comisar-şef Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei RutiereBraşov, a spus că din primele cercetări şoferul autobuzului nu s-a asiguratcorespunzător la trecerea peste calea ferată şi a fost lovit de tren.

Primul accident în cei23 de ani de şofat

Şoferuluii se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi riscă pânăla cinci ani de închisoare. Şoferul autobuzului implicat în accidentul de laCristian, judeţul Braşov, lucra de 23 deani la Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov şi nu a fost niciodată implicatîn vreun accident grav, pe numele acestuia poliţiştii întocmind dosar penal devătămare din culpă. Gheorghe P., în vârstă de 55 de ani, lucrează din anul 1988la RAT Braşov şi nu a fost niciodată inplicat în vreun accident grav, potrivitlui Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-09

Mai multe imagini:
Autobuz spulberat de un tren. Accident cu şase răniţi lângă localitatea braşoveană Cristian
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image