2017-01-21 17:35

EVENIMENT


Autocarele româneşti fac în Ungaria câte un accident grav pe an. Şase persoane au murit şi alte 26 sunt rănite după ce un autocar cu români s-a ciocnit frontal cu un TIR în Ungaria

 |  18:54
Autocarele româneşti fac în Ungaria câte un accident grav pe an. Şase persoane au murit şi alte 26 sunt rănite după ce un autocar cu români s-a ciocnit frontal cu un TIR în Ungaria

Şase persoane au murit şi alte 26 sunt rănite şiprimesc îngrijiri la spitalele din regiunea Zala, în urma coliziunii frontaledintre un autocar românesc şi un camion slovac pe autostrada M70 din Ungaria. Accidentuls-a produs ieri, în jurul orei 5.00, la aproximativ 30 de kilometri de graniţacu Slovenia, după ce şoferul autocarului cu români ar fi adormit la volan. Bilanţulaccidentelor grave în care sunt implicate autocare româneşti în Ungaria seridică astfel la cinci în ultimii cinci ani, după ce alte patru astfel deaccidente s-au produs în perioada 2006-2010.

Autovehiculul, care aparţine companiei ATLASIBB, aintrat pe contrasens pe autostrada M70, în apropiere de Csornyefolde, la 200 dekilometri sud-vest de Budapesta, şi a lovit un TIR condus de un şofer slovac. „Maiavem trei persoane rănite grav, una care a trecut peste o operaţie la nivelulabdomenului, având leziuni interne. Mai sunt încă două cu leziuni interne, darcare sunt sub supravegherea atentă a medicilor. Ceilalţi sunt cu răni mai puţingrave, care sunt în procesul de identificare şi stabilire a gravităţiirănilor”, a declarat Ioan Benţe, comisar-şef în cadrul Biroului ataşatului deafaceri interne de la Ambasada României la Budapesta. În urma coliziunii, doidintre cei trei şoferi români aflaţi în autocar au murit. Pasagerii care nu aufost răniţi au fost cazaţi la primăria din localitate. Unii se vor întoarce înţara, alţii doresc să-şi continue drumul spre Spania. Consulul României laBudapesta s-a deplasat la locul accidentului, pentru acordarea asistenţeinecesare în asemenea circumstanţe, a declarat directorul general alDepartamentului Comunicare din Ministerul Afacerilor Externe, Doris Mircea.„Accidentul s-a produs, marţi dimineaţă în jurul orei 5.00, la aproximativ 30de kilometri de graniţa cu Slovenia. Un autocar românesc a fost implicatîntr-un grav accident. Şase persoane au murit, iar 26 de pasageri sunt răniţigrav. Autocarul aparţinea companiei ATLASSIB”, a spus Ioan Benţe, comisar-şefîn cadrul Biroului ataşatului de afaceri interne de la Ambasada României laBudapesta.

Şoferulautocarului tocmai se întorsese din Spania

Gheorghe Tent, unul dintre pasagerii autocarului adeclarat că dormea în momentul în care autovehiculul a intrat pe contrasens,însă a spus că un alt pasager era treaz înaintea accidentului şi a văzut cumşoferul TIR-ului făcea semne din faruri. „Dormeam. La un moment dat am simţit obubuitură, m-am lăsat jos între scaune şi am aşteptat să se oprească autobuzul,era încă în mişcare după bubuitură. Am ajutat oamenii să iasă afară. Unuldintre călători mi-a zis că era treaz şi că a văzut cum venea camionul din faţăşi cum făcea flash-uri. Autocarul se pendula pe drum”, a declarat unul dintresupravieţuitori. Pasagerul a mai declarat că şoferul i-a spus în autogară cătocmai se întorsese dintr-o cursă de Spania. „El (şoferul - n.n.) ne-a povestitcă s-a întors dintr-o cursă de Spania şi că acum pleacă din nou cu noi. După 7.000de kilometri să nu-i dai voie să doarmă nici o oră acelui om... Măcar o zi eranevoie”, a mai spus pasagerul.

Pe 27 iulie 2010 a avut loc un grav accidentrutier în Ungaria, în care au fost implicate un autocar şi trei autoturisme curomâni. O persoană a murit şi alte 10 sunt rănite. Vehiculele erau pline curomâni care se întorceau de la muncă din Italia. Pe 14 decembrie 2007, un altaccident s-a produs în Ungaria, în apropiere de Szeged. Cinci români au fostspitalizaţi la Szeged, dintre care trei în stare gravă, după ce un autocarromânesc s-a răsturnat pe o autostradă din Ungaria. Autocarul aparţineaEurolines şi transporta 43 de muncitori care se întorceau din Italia. Pe 19iulie 2007, şapte persoane au murit şi 16 au fost rănite într-un accident în carea fost implicat un autocar românesc cu turişti, produs în apropiere de Mako, însudul Ungariei. Autocarul avea la bord 35 de cetăţeni români şi se îndreptaspre Szeged. Când se apropia de un pod, a intrat în coliziune cu uncamion-platformă condus de un român. Din cauza impactului, autocarul s-arăsturnat pe calea ferată paralelă cu şoseaua. Şoferul camionului şi şaseturişti au murit pe loc, în timp ce trei persoane au suferit răni grave.Pasagerii care nu au avut nevoie de internare au fost aduşi în ţară cu un altautocar. În septembrie 2006, 11 români au fost răniţi în apropiere de Szeged,Ungaria. Românii, care circulau cu două autovehicule, s-au lovit violent peautostrada M5. Doi dintre răniţi au fost internaţi pentru îngrijiri medicale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PAULVIOREL
21 Iun 2011

Pentru o mai corecta informare mergeti prin locurile de unde pleaca aceste autocare sau microbuze . Priviti frumos spre roti unde sunt niste rotocoale negre ce ar trebui sa fie cauciucuri. Sunt in majoritatea cazurilor foita de hartie. Combinati cu oboseala fizica si morala a acestor masini si oameni si efectul rezultat astazi este explicabil. Proprietarul Eurolines face emisisuni la tv dar nu cumpara caucicuri la masini.

Adauga un comentariu

Random image