2017-01-19 04:37

EVENIMENT


Autorităţile italiene şi Poliţia Română au destructurat o reţea de hakeri

 |  17:37
Autorităţile italiene şi Poliţia Română au destructurat o reţea de hakeri

Autorităţileitaliene au cerut colaborarea cu cele române în cazul destructurării uneireţele specializate în atacuri informatice prin comisii rogatorii, astfel căpoliţiştii români au acordat sprijin organizând percheziţii în ţară şicolectând probe în acest caz, informează Poliţia Română. Autorităţile române auorganizat şi desfăşurat două percheziţii în ţară, la locuinţa în care a stat operioadă un cetăţean italian în vârstă de 57 de ani, care a fost arestat laRoma, dar şi la locuinţa concubinei acestuia. În urma percheziţiilor,poliţiştii români au colectat o serie de probe, pe care le-au trimisautorităţilor italiene. Atacurile informatice orchestrate de membrii reţelei nuau vizat sau afectat în nici un fel instituţii româneşti, a precizat IGPR.Colaborarea dintre autorităţile italiene şi cele române privind acest caz s-aîncheiat, solicitarea prin comisie rogatorie vizând numai organizareapercheziţiilor şi colectarea respectivelor probe. Poliţia italiană a descoperit"o centrală a hackerilor", arestând o persoană la Roma şi efectuând,în colaborare cu autorităţile române, zeci de percheziţii în Italia şi România,informa ziarul La Repubblica, joi, în ediţia electronică.

Potrivitanchetatorilor, reţeaua se ocupa cu "monitorizarea" sistemelor desecuritate informatică ale unor instituţii bancare, reuşind să sustragă şi săcomercializeze parole de acces ale clienţilor băncilor.

Procuroriiitalieni au anunţat arestarea principalului suspect, considerat"creierul" reţelei infracţionale. Conform unor surse citate desite-ul Libero.news.it, suspectul arestat este un italian în vârstă de 57 deani care are antecedente penale şi care tocmai revenise în Italia. În plus, suntcercetate în stare de libertate alte 13 persoane.

În cadrul operaţiunii, care a necesitatcooperarea autorităţilor române, au fost efectuate 15 percheziţii în Italia şiRomânia, preciza La Repubblica. Potrivit Libero-News, în total au fostefectuate 26 de percheziţii, inclusiv două în România.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image