2019-01-22 04:21


AVAS a cerut unei ONG hârtie pentru a fotocopia mai multe acte cerute, invocând blocarea conturilor

 |  19:14
AVAS a cerut unei ONG hârtie pentru a fotocopia mai multe acte cerute, invocând blocarea conturilor

Autoritateapentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut reprezentanţilor uneiorganizaţii nonguvernamentale, invocând blocarea propriilor conturi, să aducăhârtie pentru a fotocopia mai multe documente cerute şi obţinute în bazaliberului acces la informaţiile de interes public.

ReprezentanţiiSocietăţii Academice din România (SAR), membru fondator al Alianţei pentru oRomânie Curată (ARC), au cerut AVAS mai multe documente legate de privatizareaAutomobile Craiova, după un an şi jumătate ei primind, la finalul unui proces,dreptul de a intra în posesia lor. Mai mult, instanţa l-a ameninţat pedirectorul AVAS cu echivalentul a 20 la sută din salariu pentru fiecare zi deîntârziere în predarea documentelor.

Potrivitunui comunicat de marţi al ARC, instituţia a transmis ONG-ului o adresă princare solicita ca reprezentanţii acestuia să se prezinte la sediul instituţieicu hârtia necesară fotocopierii documentelor pe care instanţa le-a indicat cafiind obligatoriu de predat către aceştia, respectiv dosarul de privatizare şiraportul de evaluare de la SC Automobile SA Craiova.

"ÎntrucâtAVAS se află în situaţia notorie a blocării tuturor conturilor ca urmare apopririlor instituite în baza titlurilor executorii deţinute de creditorii FNI,suntem în imposibilitatea de a avansa cheltuielile necesare fotocopieriiînscrisurilor (cerute, n.r.). În aceste condiţii vă solicităm să vă prezentaţila sediul AVAS cu hârtia necesară fotocopierii. Având în vedere caracterulconfidenţial al înscrisurilor solicitate, fotocopierea urmează a se realiza lasediul AVAS de către un reprezentant al instituţiei, în prezenţa unuireprezentant al Societăţii Academice din România (membru fondator al ARC,n.r.)", se arată într-o adresă a AVAS dată publicităţii marţi de ONG.

Într-uncomunicat ce însoţeşte adresa AVAS, reprezentanţii ARC afirmă că şefii AVASle-au pus la dispoziţie "fix nouă ore pentru a ridica documentelesolicitate în urmă cu un an şi jumătate".

"Disponibilitateadirectorului (AVAS, n.r.) poate fi explicată şi de faptul că urma a fi amendatde instanţă cu 20 la sută din salariu pentru fiecare zi de întârziere înoferirea informaţiilor solicitate", scriu reprezentanţii ARC, carepovestesc cum au mers la sediul AVAS "cu cele o mie de coli subbraţ". Aceştia povestesc că înholul instituţiei, "pe peretele din dreapta", se află un mesaj care,în acest context, este "imens şi cinic". Textul acestuia este:"Accesul la informaţie nu este o favoare, E UN DREPT! Eu am de gând să-l folosesc,e dreptul meu! Tu?".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...