2017-01-20 10:04

EVENIMENT


Averile liderilor sindicali, verificate după acuzaţiile de corupţie aduse lui Marica. Vezi lista celor vizaţi

 |  12:31
Averile liderilor sindicali, verificate după acuzaţiile de corupţie aduse lui Marica. Vezi lista celor vizaţi

Averile liderilorsindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urmadeclaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare lafaptul că liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica (foto), ar fi perceputmită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Agenţia Naţională deIntegritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, că 15 liderisindicali sunt vizaţi în verificările sale.

Pe lista ANI figureazăVasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, GheorgheIsvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin.

Fostul vameş MariusUngureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de SindicatulNaţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", că de la angajaţi din vămi pentru ainterveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Ungureanu a spus că,din 1997 şi până în 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună.

Lincu:Singura legătură între sindicaliştii verificaţi de ANI este că toţi auparticipat la proteste

PreşedinteleSindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, miercuri, pentruMEDIAFAX că singura legătură dintre cei 15 lideri sindicali verificaţi de ANIeste faptul că toţi au participat la forme de protest în anul 2010, Lincu fiindsingurul care nu făcea obiectul verificării.

Liderul"Pro Lex" a precizat că a fost anunţat în 17 ianuarie de aceastăverificare şi s-a dus personal la Agenţia Naţională de Integritate (ANI),pentru că el era singurul din listă care nu făcea obiectul verificării, nefiindnici preşedinte de confederaţie, nici de federaţie, ci doar preşedintele unuisindicat.

Lincu a mai spus că nua primit niciun răspuns la întrebarea sa de ce este verificat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image