2019-01-21 22:34


UPDATE: Aviz favorabil în comisia juridică pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu

 |  16:09
UPDATE: Aviz favorabil în comisia juridică pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis luni, 28 noiembrie, să dea aviz favorabil pentru urmărirea penală a fostului secretar general al Guvernului Năstase, Eugen Bejinariu. Au fost 11 voturi pentru, 4 împotrivă și două abțineri. Avizul Comisiei este consultativ, decizia finală aparține plenului Camerei Deputaților.

UPDATE: Deputații nu s-au prezentat la votul din plen în număr suficient de mare, iar ședința a fost suspendată, urmând să fie realuată peste o săptămână, tot luni, de la ora 15.

Marţea trecută, Biroul permanent al Camerei a decis convocarea plenului pentru lunea viitoare, de la ora 16,00, iar la finalizarea dezbaterii din plen, este programat votul secret cu bile.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'. 

Procurorii susţin că Bejinariu, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 şi nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-28

TAGURI: dna, dosar microsoft, eugen bejinariu, aviz comisia juridica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
28 Noi 2016

SE SPARGE SI BUBOIUL CU PUROIUL NUMIT CLICA MAFIOTA NASTASE................TOVARASUL KIM JONG PONTA A FOST PREOTEASA LUI NASTASE...LA TEMPLUL SHOBOLANILOR DIN TARTASESTI........IAR GHITZA AMANTUL PREOTESEI...LE TINEA LUMANAREA SA VADA CARE UNDE O BAGA SI O SCOATE...3 BLESTEMATI....SPURCACIUNI CARE AU JEFUIT SI DISTRUS COMPLET ROMANIA.....SEFII TEORRISTILOR DIN DECEMBRIE 1989 ERAU TOT EI....ASA CA AU TRAS CONCLUZIA CA VIATA OMULUI E UN MOFT...IAR PROPRIETATEA UNUI MORT E TOT A LOR..............MARE GREESEALA AU FACUT............A VENIT ZIUA JUDECATII.............ARMAGEDDONUL SPURCACIUNILOR SATANISTE
Random imageUltimele stiri

loading...