2017-01-16 17:46

EVENIMENT


Aviz negativ. Comisiile senatoriale de muncă și juridică au respins OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militarilor

 |  19:30
Aviz negativ. Comisiile senatoriale de muncă și juridică au respins OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militarilor
SenatoriiComisiilor de muncă și juridică au avizat negativ Ordonanța de Urgență aGuverului 1/2011, emisă după decizia pronunțată de Curtea Constituțională aRomâniei în privința pensiilor militarilor. Comisia juridică şi cea de muncă aSenatului ar fi trebuit să ofere un raport comun, însă dezbaterile au avut locîn şedinţe separate.

Comisiade muncă a respins, ieri, OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilormilitarilor, cu cinci voturi împotrivă, unul pentru şi două abţineri. SenatorulPDL Ion Ruşeţ a atras atenţia în timpul dezbaterilor că Biroul Permanent agreşit repartizând textul la raportul Comisiei juridice şi celei de muncă, încondiţiile în care comisia de specialitate este cea de apărare şi siguranţănaţională, solicitând ca discuţiile să se concentreze pe avizul pozitiv primitde la această comisie. Ordonanţa a fost respinsă însă, voturile cumulate alecelor două Comisii sesizate în fond, Juridică şi de Muncă, fiind de 11împotrivă, patru abţineri şi unul pentru.

Comisiajuridică a Senatului a respins și ea OUG 1/2011, privind recalcularea pensiilormilitarilor, cu şase voturi împotrivă, ale reprezentanţilor PSD şi PNL, şi douăabţineri, ale UDMR şi PDL, adoptând însă trei amendamente ce ar putea fidezbătute în plen.

PreşedinteleComisiei, social-democratul Toni Greblă, a propus trei amendamente, care aufost adoptate de jurişti, unul dintre acestea prevăzând ca, în cazul în careactele necesare stabilirii pensiei nu sunt găsite de Guvern, să se pună înplată pensia ce rezultă din funcţia reală potrivit clasei de salarizare caîncadrare, şi nu pe salariul mediu, ca în prezent, până în momentul în caretoate documentele sunt găsite. Raportul Comisiei a fost însă unul derespingere, urmând ca aceste trei amendamente să poată fi susţinute în plen,dacă este cazul.

Ordonanţaa fost criticată de reprezentanţii Opoziţiei, senatorul PNL Ioan Ghişe acuzândcă aceasta creează "haos", însă şi democrat-liberalul Iulian Urban anotat că OUG 1/2011 nu a fost avizată juridic de către Ministerul Justiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image