2019-03-20 12:06


Avocata Adriana Stănoaia, trimisă în judecată în dosarul „Şpaga ANL”

 |  19:38

O avocată din cadrul Baroului Dâmboviţa a fost trimisă înjudecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce a primit de la45 de persoane zeci de mii de euro în schimbul promisiunii că le va obţinelocuinţe ANL într-un cartier din Capitală, informează Direcţia NaţionalăAnticorupţie, prin intermediul unui comunicat. În acelaşi dosar, va mai fijudecată şi Alexandra Radu,în sarcina căreia s-a reţinut complicitate lainfracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, înperioada august 2008-septembrie 2009, avocata Adriana Stănoaia a pretins şi aprimit de la 45 de persoane (denunţători în cauză) sume de bani cuprinse între1.500 şi 3.000 de euro, atât personal, cât şi prin intermediul Alexandrei Radu.În schimbul acestor bani, avocata le-a promis tuturor acestor persoane că, prininfluenţa pe care afirma că o are asupra funcţionarilor ANL Bucureşti - sector6, le poate facilita obţinerea cu prioritate a unor locuinţe în cartierul ANLBrâncuşi. Iniţial, Adriana Stănoaia le pretindea denunţătorilor câte 1.500 deeuro, urmând ca suma de 1.000 de euro să îi fie remisă la predarea locuinţei.Nici unui denunţător nu i s-a repartizat locuinţă ANL, precizează DNA.

De altfel, procurorii arată că rolul Alexandrei Radu erade a identifica potenţialii clienţi, de a le prezenta modul în care se formeazădosarul ce trebuia depus la ANL, de a prelua sumele de bani şi de a le daavocatei, precum şi de a intermedia întâlnirile dintreaceasta şi cei caredoreau să o cunoască personal. În vederea recuperării sumelor de bani date dedenunţători, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asuprabunurilor mobile şi imobile aparţinând Adrianei Stănoaia. Pe 16 mai 2011,Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a avocatei pe termen de29 de zile. În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI -Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, iar dosarul a fostînaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...