2018-12-10 18:20


Avocată reţinută pentru şpagă şi trafic de influenţă

 |  15:08
Avocată reţinută pentru şpagă şi trafic de influenţă

O avocata din Baroul Caraş a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara pentru luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la mărturie mincinoasă.

Maria Cerasela Niţu este acuzată că, încursul lunii iunie, i-a cerut unei persoane o sumă de bani neprecizată, promiţându-i că, în schimb, va interveni pe lângă un magistrat din cadrul Judecătoriei Bozovici pentru a-l determina să soluţioneze în mod favorabil acţiunea civilă exercitată de persoana respectivă, în sensul anulării unui proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la regimul circulaţiei rutiere.

Pe 12 iulie, Maria Niţu i-a cerut aceleiaşi persoane suma de 1.200 de lei, din care 100 de lei ar fi revenit unui martor mincinos care urma să susţină, în faţa instanţei, o versiune ce ar fi favorizat-o pe clienta avocatei, iar diferenţa de 1.100 de lei urma să o dea judecătorului căruia i-a fost repartizată cauza civilă spre soluţionare. La data de 9 august, avocata a primit de la persoana interesată în soluţionarea favorabilă a cauzei civile suma de 700 de lei, în scopul de a o remite judecătorului. Ea primise anterior 500 de lei de la aceeaşi persoană cu titlu de onorariu. La aceeaşi dată, în prezenţa avocatei, Ion Perian, învinuit în dosar, a primit 200 de lei pentru a minţi instanţa. Ieri, Ion Perian a relatat instanţei împrejurări nereale în legătură cu contravenţia constatată de organele de poliţie, susţinând că reclamanta nu s-ar face vinovată de fapta reţinută în sarcina sa de agenţii constatatori. Mărturia lui Perian a condus la admiterea plângerii contravenţionale şi anularea procesului-verbal de constatare de către Judecătoria Bozovici.

Avocata a fost prezentată Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MONICA
16 Noi 2011

Cela, esti o persoana prea buna pt a fi implicata in acest scandal. Noi cei din Bozovici stim cate ai facut tu pt oamenii de aici, cat de mult i-ai ajutat! Dumenzeu sa te ocroteasca, sa ai putere sa treci peste acest clipe de cosmar.
Random imageUltimele stiri


loading...