2018-12-12 12:41


Avocatul Doru Boştină a fost arestat în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste un milion euro

 |  07:14
Avocatul Doru Boştină a fost arestat în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste un milion euro

Avocatul Doru Boştină a fost arestat, vineri, în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

De asemenea, instanţa a mai dispus arestarea lui Alexandru Cucu şi lui Mihai Tutopica, iar pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Sursa citată a mai precizat că persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti", a menţionat Poliţia Română.

Boştină şi Asociaţii a precizat, vineri, că Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei de avocatură, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucureşti, astfel că activitatea casei de avocatură nu este afectată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-16

TAGURI: avocat, doru, bostina, este, arestat, dosar, evaziune, prejudiciu, peste, un, milion, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SMECHERI PESTE TOT ?
16 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara , acum sub control judiciar pentru santaj , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
Random imageUltimele stiri


loading...