2018-12-15 18:14


Avocatul Doru Boştină, cercetat sub control judiciar în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste un milion euro

 |  08:57
Avocatul Doru Boştină, cercetat sub control judiciar în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste un milion euro

Avocatul Doru Boştină va fi pus în libertate şi cercetat sub control judiciar după ce ICCJ i-a admis contestaţia. Boştină fusese arestat, în 15 mai, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

ICCJ a judecat, miercuri, contestaţiile depuse de Doru Boştină, Alexandru Cucu şi Mihai Tudorică, arestaţi vineri pentru evaziune fiscală. Instanţa a admis contestaţiile şi a decis ca Boştină şi Tudorică să fie cercetaţi sub control judiciar, iar Alexandru Cucu, în arest la domiciliu.

Decizia ICCJ este definitivă.

Mihai Răducanu este cercetat în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut pe cei patru, după ce, pe 14 mai, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Sursa citată a mai menţionat că persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: avocat, doru, bostina, cercetat, control, judiciar, dosar, evaziune, prejudiciu, peste, un, milion, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...