2018-12-17 21:25


Avocatul Doru Boştină, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro

 |  09:07
Avocatul Doru Boştină, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro

Avocatul Doru Boştină alături de alte patru persoane au fost reţinuţi în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au emis, pe numele celor cinci suspecţi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aceştia vor fi prezentaţi vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au făcut, joi dimineaţa, mai multe percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro şi în care era vizat şi avocatul Doru Boştină.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoane din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti", a precizat Poliţia Română.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: avocat, doru, bostina, retinut, dosar, evaziune, fiscala, peste, milion, euro, domeniu, it
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...