2019-01-22 21:06


AVOCATUL lui Trump, scrisoare către Iohannis. Cere verificarea protocoalelor încheiate de Parchetul General şi SRI

 |  11:11
AVOCATUL lui Trump, scrisoare către Iohannis. Cere verificarea protocoalelor încheiate de Parchetul General şi SRI

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, scrie Mediafax.

"Dragă domnule preşedinte Iohannis,

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere. (...)

După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.

În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii", am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete" pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI"). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

(...) Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. (...) O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.

(...) De asemenea, îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară.

Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese.

(...) Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI. În consecinţă, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, aşa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzaţiile şi originea acestor acuzaţii împotriva judecătorilor, precum şi cronologia şi durata acestor dosare", a scris Rudolph W. Giuliani, în scrisoarea citată de Mediafax.

SCRISOAREA INTEGRALĂ PE MEDIAFAX


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-27

TAGURI: avocatul lui trump, protocoale, sri, parchetul general,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LOBBY PE BANII ROMANILOR...
27 Aug 2018

Mafia psd-alde a contactat pe diferite cai de-alde neica nimeni cum este acest macaronar amator de chilipiruri si care nu reprezinta DEPARTAMENTUL DE STAT AL U.S.A Maine , poimaine va trimete o scrisoare bucatarul sau chelnerul lui Trump si ne va explica cum e cu statul de drept. Departamentul de stat a TRIMIS UN COMUNICAT CARE SPUNE CONTRARIUL ACESTUI LOBBYST.
ANONIM
27 Aug 2018

Dosarele sau mai bine zis plangeri facute la DNA pe numele unor judecatori sau procurori au fost scrise de reclamagii de serviciu din haznaua3 si closetul luju.ro ale puscariasului voiculescu si slugile de servici .
CRAPI JAVRA!
27 Aug 2018

Hamai ca o javra nebuna Siktir postac dement!
Random imageUltimele stiri

loading...