2019-03-21 12:29


Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale

 |  10:22
Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale

Avocatulbraşovean Victor Teodorescu este acuzat că a comandat uciderea soţiei salepentru a încasa asigurarea de viaţă, cazul fiind o premieră în România, audeclarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Miercuridimineaţa, anchetatorii au descins la domiciliul avocatului Victor Teodorescu ,acesta urmând a fi dus la Bucureşti, pentru audieri, întrucât cercetareacazului este realizată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică dincadrul Parchetului instanţei supreme.

Teodorescua fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-aplătit pe Erwin Victor Preşmereanu (foto deschidere) pentru a îi ucide soţia, în contul uneidatorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 deeuro, precizează sursele citate.

Violeta Teodorescu, în vârstăde 45 de ani, soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu,

Ea a fost înjunghiată cu uncuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

Principalulsuspect în acest caz, Erwin Victor Preşmereanu, în vârstă de 21 de ani, a fostarestat preventiv în 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Anchetatorii au aflat că mamasuspectului este o fostă clientă a avocatului. Preşmereanu le-a declarat atuncianchetatorilor că a avut legături cu familia avocatului Victor Teodorescu, însănu o cunoştea personal pe soţia acestuia.

Tânărul a fost arestat în urmaamprentelor care s-au găsit în apartamentul soţilor Teodorescu, însă el şi-asusţinut nevinovăţia şi a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

ErwinVictor Preşmereanu locuia fără forme legale în Braşov, împreună cu mama şi fratele său, şise afla în timpul unei condamnări cu suspendare, sub supraveghere. În 2008,Preşmereanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare subsupraveghere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

În 7 iunie, procurorul generalal României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus ca dosarul privind uciderea soţieiunui avocat din Braşov, în care este cercetat Erwin Victor Preşmereanu, să fiepreluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preluarea cauzei în care ErwinVictor Preşmereanu este cercetat pentru omor deosebit de grav a fost dispusă caurmare a propunerii de preluare înaintată de Parchetul de pe lângă TribunalulBraşov, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie.

Cauza va fi instrumentată de procuroriiSecţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Considerentele care austat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şisuspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventualăpărtinire în modul de soluţionare a cauzei", a precizat sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...