2017-01-21 15:26

EVENIMENT


BACALAUREAT 2011: Care au fost subiectele la proba scrisă la limba română

 |  14:11
BACALAUREAT 2011: Care au fost subiectele la proba scrisă la limba română

Elevii au derezolvat luni la proba de limba şi literatura română a examenului debacalaureat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescuşi I.L.Caragiale. Primul subiect a constat într-un fragment din "Nuntă încer" de Mircea Eliade, elevii având de comentat un fragment literar.

La subiectul vizând opera lui Nichita Stănescu, elevii auavut de comentat afirmaţia "a avea un ideal înseamnă a avea ooglindă".

La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut săcaracterizeze un personaj din "O scrisoare pierdută", de I. LCaragiale.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şiliteratura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000elevi. Dintre aceştia, peste 193.500 susţin examenul, luni, iar 17.800 auproba recunoscută fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentruMEDIAFAX, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa. "Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele desubiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui cătreunităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorulgeneral.

În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiindinstalate camere de supraveghere video, a menţionat purtătorul de cuvânt alISMB, prof. Marian Banu.

Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbileminorităţilor naţionale vor susţine marţi proba de limbă maternă.

În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vordesfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din ariacurriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie,până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fidepuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image