2017-01-23 12:30


Bacalaureatul se dă în penal

 |  19:28
Bacalaureatul se dă în penal

Poliţiştii şi procurorii anchetează în premieră cazuri de fraude şi corupţie legate de bacalaureat, cele mai notabile fiind cele din Timiş, unde se cercetează corectitudinea a 98 de lucrări de la centrul de examen din Lovrin şi cele din Caraş-Severin, unde 184 de lucrări au fost recorectate.

Potrivit Mediafax, în judeţul Timiş, la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, poliţiştii au deschis o anchetă la Centrul de Examen Lovrin, fiind pusă sub semnul întrebării corectitudinea a 98 de lucrări. De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu situaţia creată la centrele de examen “Traian Lalescu”, respectiv Şcoala nr. 9.

“În urma acestui demers, Direcţia Generală Anticorupţie a solicitat toate lucrările de la cele două sesiuni de bacalaureat din acest an, astfel că 184 de lucrări au fost recorectate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare”, a declarat, ieri, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

În judeţul Aradprocurorii cercetează în prezent felul în care a fost organizat examenul de bacalaureat în două licee, unul din Pâncota şi cel de Industrie Alimentară. La Constanţa, procurorii s-au autosesizat şi au cerut o anchetă disciplinară la centrul de examen Colegiul Tehnic de Marină. De asemenea, Parchetul a demarat audierea persoanelor din centrul de examen Colegiul Agricol "Al. Boza" din localitatea Gioagiu Băi.

Ministerul Educaţiei a fost informat în legătură cu neregulile de la bacalaureat, acestea vizând printre altele subevaluarea şi supravealuarea lucrărilor, dar şi lucrări identice. Corpul de control al Ministerului a solicitat inspectoratelor şcolare din Mehedinţi şi Ilfov să sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 38 urmând să fie cercetate disciplinar.

“Astfel, în urma reevaluării prin sondaj a unor lucrări, Corpul de control al MECTS a solicitat Inspectoratului Şcolar al Judeţului Mehedinţi să sesizeze procurorii pentru cercetarea a 72 de cadre didactice, pentru fraude”, a mai spus Daniel Funeriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image