2017-01-24 11:14


Baconschi: Câteva zeci de poliţişti disponibilizaţi ar putea fi încadraţi la consulate

 |  12:24
Baconschi: Câteva zeci de poliţişti disponibilizaţi ar putea fi încadraţi la consulate

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, declară cănumărul de poliţişti disponibilizaţi care ar putea fi încadraţi la consulateeste de câteva zeci, el spunând că urmează să discute cu premierul Emil Bocdespre acest subiect.

"Se pricep la tot ce înseamnă acquisSchengen, pentru că lucrează pe intern la aceleaşi proceduri şi au, în acelaşitimp, o experienţă în lucrul cu public. O mică parte dintre ceidisponibilizaţi de acolo, pe baza unui training consular, ar putea să fierelocaţi în reţeua noastră consulară", a spus, la Realitatea TV TeodorBaconschi, precizând că este vorba despre "câteva zeci" de posturi.

Întrebat înlegătură cu faptul că premierul Boc a spus săptămâna trecută că nu ştia despreaceastă propunere, Baconschi a precizat că "miniştrii au dreptul de adialoga între ei".

"Ofac şi oficial, aşa cum am făcut-o propunând acest lucru, făcând o sugestieprintr-o scrisoare către Traian Igaş . Mă voi întâlni cu dânsul,vom discuta, vom face o evaluare pe acest subiect, punctuală. În rest, suntanimat de bune intenţii şi aş dori ca în consulatele noastre să fie suficientde mulţi funcţionari, mai ales unde avem comunităţi dense. După restructurareape care am făcut-o în MAE anul trecut au rămas subîncadrate acesteconsulate", a spus el.

MinistrulTeodor Baconschi a declarat, săptămâna trecută, la Cairo, că angajaţi disponibilizaţi dinMAI şi care au experienţă în relaţii cu publicul ar putea lucra în reţeauaconsulară a MAE.

PremierulEmil Boc a declarat ulterior, la TVR1, că nu ştie nimic despre aceastăpropunere şi că a auzit prima dată despre aceasta din presă. Premierul s-aarătat însă convins că ministrul Teodor Baconschi va face clarificărilenecesare şi va detalia despre ce este vorba.

MAEa precizat că după aderarea la UE activitatea sa consulară s-a intensificat peaspecte similare celor din competenţa MAI, şi în acest context ministrul TeodorBaconschi a lansat invitaţia de pregătire comună în cadrul Centrului deInstruire a Personalului Consular.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image