2017-01-19 02:32

EVENIMENT


Băhăian şi-a adăugat la ''colecţie'' al treilea dosar

 |  19:14
Băhăian şi-a adăugat la ''colecţie'' al treilea dosar
SergiuBăhăian, judecat pentru omor şi alte infracţiuni grave, a fost trimis înjudecată de procurorii DIICOT într-un al treilea dosar, de această dată fiindacuzat, alături de alţi cinci complici, de înşelăciune, fals şi uz de fals,grupului infracţional fiindu-i imputat un prejudiciu de 700.000 de euro.

SergiuBăhăian a fost trimis în judecată alături de Dan Negureanu, Edward MarianMărculescu, Gheorghe Vasilache, Călin Mircea Roşu şi Fluture Ţene. Cei şasesunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cuconsecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz defals. "În sarcinaacestora s-a reţinut că au constituit un grup infracţional organizat,specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit degrave, constând în aceea că, prin folosirea de acte false, au indus şi menţinutîn eroare opt societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov şiPrahova", afirmă procurorii.

Ceişase "determinau persoane cu o situaţie materială precară" să preia,ca unici asociaţi şi administratori, mai multe firme care erau, de fapt,conduse de cei acuzaţi. "După preluarea părţilor sociale, erau deschiseconturi la unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti şi erau semnatefile CEC şi bilete la ordin fără a exista disponibil în conturi, acestemijloace de plată fiind folosite de către inculpaţi pentru a încheia contractede leasing financiar ce aveau ca obiect autoturisme de lux şi pentru achiziţiade alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici", prejudiciul astfelprodus ridicându-se, spun procurorii, la aproximativ 700.000 de euro. Dosarulva fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Şi-aucis „săgeţile”

Băhăianmai este judecat în alte câteva dosare, fiind acuzat chiar şi de omor într-uncaz în care l-ar fi asasinat pe unul dintre cei pe care i-a convins să devinăadministratori de firmă. Într-unul dintre dosare este acuzat, alături de alte13 persoane, de înşelăciune, omor, instigare la omor calificat, fals înînscrisuri, precum şi fals privind identitatea, fapte comise în perioadanoiembrie 2006-aprilie 2007. Procurorii au stabilit că, în acea perioadă,Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, lacare au aderat ulterior şi alte persoane, în scopul de a obţine, în mod ilicit,beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale,cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CECsau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive. "Folosindu-sede nume nereale şi de calitatea de reprezentanţi ai SC «Absolut Uiprix» SRLBucureşti şi SC «Gimatex» SRL, inculpaţii au indus în eroare 67 de societăţicomerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de achiziţii mărfuri, prinemiterea unor instrumente de plată fără a exista provizia necesară efectuăriiplăţii. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locurispecial amenajate şi ulterior înstrăinate, inculpaţii obţinând astfelimportante sume de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor estede 5.498.692 lei", se arată într-un comunicat de presă. Procurorii aureţinut şi faptul că Valentin Şlepac şi Nicolae Mârşu, instigaţi de Băhăian,l-au ucis pe Lucian Cernat, aruncându-l în Dunăre de pe podul rutier caretraversează braţul Dunărea Veche, după ce l-au obligat să bea alcool, ajungândastfel în imposibilitate de a se apăra.

Într-unalt dosar, la începutul lunii iulie, procurorii pentru constituireaunui grup infracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multefirme cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7milioane de lei, precum şi pentru instigare la uciderea a trei persoane.

Alăturide Băhăian, în dosarul de la Constanţa au fost trimişi în judecată ValentinŞlepac, Adrian Grigoraş, Edward-Marian Mărculescu, Dan-Liviu Iovan şiGeorge-Florian Oprea, pentru constituire a unui grup infracţional organizat,înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebitde grav.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image