2017-01-20 20:04

EVENIMENT


„Băieţii deştepţi” ai deszăpezirii

 |  19:20

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a constatat că 13 consilii judeţene nu au publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) nici un fel de documentaţie de achiziţie a unor servicii de deszăpezire pentru iarna 2011-2012, a declarat, ieri, preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă.

Consiliile judeţene respective sunt din Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vaslui. „Din toate judeţele ţării, 13 nu apar în SEAP ca având un contract de deszăpezire în derulare. Mai precis, nu există nici un anunţ de atribuire cu privire la aceste 13 judeţe”, a precizat Trăilă.

Ea a explicat că este posibil ca acestea să nu fi transmis anunţuri de atribuire care arată ca eventuale contracte de deszăpezire să fi fost încheiate. O altă posibilă explicaţie ar fi că efectiv cele 13 consilii judeţene nu au încheiat nici un contract de deszăpezire, a susţinut Trăilă. A treia ipoteză luată în calcul este ca alte entităţi de la nivel judeţean să desfăşoare servicii de deszăpezire.

ANRMAP a constatat că multe dintre autorităţile contractante au iniţiat proceduri de achiziţii foarte târziu, în noiembrie 2011, urmărind în mod deliberat să li se blocheze procedura pentru a putea apoi să invoce situaţia de urgenţă şi să încheie contracte prin negociere directă, cu anumite firme, când sunt căderi masive de zăpadă. „Au fost foarte multe proceduri iniţiate la 1 noiembrie 2011. Am avut noroc poate iarna asta că a venit un pic mai târziu, dar a venit extrem de dificil. Acele entităţi contractante care iniţiază într-o astfel de perioadă urmăresc un singur lucru: ca acele proceduri să se blocheze fie prin contestaţii, fie să invoce că ANRMAP nu le-a verificat documentaţia în termenul prevăzut de lege şi să se ajungă la negocieri fără publicare”, a spus Cristina Trăilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GIGI BECALI ERA FALIT SI DE AIA S A DUS IN VRANCEA
26 Feb 2012

sa spuna citi bani a luat de la amariti gigi becali- nu a facut o gratis

Adauga un comentariu

Random image