2018-12-15 14:40


Băieţii deştepţi din retrocedări pică

 |  20:59
Băieţii deştepţi din retrocedări pică

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), subsecretarul de stat Remus Virgil Baciu, o „cunoştinţă” mai veche a procurorilor DNA, a fost reţinut de aceştia în urma unui flagrant delict, în timp ce primea 400.000 de lei şpagă.

Banii reprezentau o tranşă din suma de 927.000 de lei, dată pentru ca Baciu să urgenteze aprobarea unor dosare aflate încă din 2007 pe rolul ANRP. Baciu a pretins de la mai multe persoane 15% din valoarea despăgubirilor ce trebuiau primite în baza Legii 10 şi care urmau a fi convertite în acţiuni la Fondul Proprietatea. Valoarea terenului asupra căruia persoanele obţinuseră drept de proprietate, de 7.180 mp, situat în Bucureşti, a fost stabilită la suma de 36.589.160 de lei (echivalentul a 10.482.800 de euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din ianuarie 2007, se aprobase plata către titulari a sumei menţionate. Baciu a primit, în cursul acestei luni, prin intermediul Cameliei Teodora Andruşenco, aproximativ 400.000 de lei de la Elisabeta Androne, iar pe 8 august, 450.000 de lei, de la Valeria Stan. Pe 24 august, Camelia Andruşenco a primit de laElena Albu şi Petra Vişan, prin intermediul celei din urmă, suma de927.000 de lei.Două zile mai târziu, Andruşenco s-a întâlnit cu Baciu, căruia i-a dat 400.900 de lei. În momentul primirii banilor, procurorii i-au prins în flagrant delict.

Fost consilier guvernamental

Camelia Andruşenco şi Virgil Baciu par a se cunoaşte din timpul guvernării Tăriceanu. El este numit la ANRP de fostul premier în 2005, ea ajunge, în 2008, consilier al ministrului liberal de interne, Cristian David.

Camelia Andruşenco administrează două firme, în care este asociată cu soţul ei, Gheorghe Ciubotaru, respectiv Cifruss Impex SRL şi Milenium Eveniment D’Art SRL. În vremea mandatului lui Cristian David, reprezenta Ministerul de Interne în Consiliul de Administraţie al firmei de comerţ exterior al instituţiei, COMICEX SA. A fost şi consilier al prim-ministrului Radu Vasile (amândoi sunt născuţi în Sibiu), fiind la acea vreme şi membru în Consiliul de Administraţie al RA-APPS. În această calitate, a fost acuzată, în 1999, că a aranjat cazarea, la Neptun, într-o vilă a RA-APPS, a soţiei lui Adrian Sârbu, Janine Ştefania Sârbu, precum şi a cântăreţei Loredana Groza-Boncea. La acea vreme s-a spus că solicitarea pentru cazarea celor două vedete a fost făcută pe numele secretarului general al Guvernului, Radu Stroe. Era firesc, atâta vreme cât RA-APPS era în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Relaţia celor două răsfăţate ale trustului Media Pro cu Andruşenco ar putea proveni din legătura de afaceri pe care soţul fostei consiliere, Gheorghe Ciubotaru, a avut-o la un moment dat cu Adrian Sârbu, căruia i-a cedat licenţa postului de radio Civic FM.

Samsarii despăgubirilor: Banii ANRP se termină în două luni „Cumpăr dosare şi decizii de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Rog seriozitate. Tel: ...” Un astfel de anunţ se găseşte pe internet, iar intermediarii lucrează legal. Eşti proprietar, ai o decizie şi te-ai săturat să aştepţi să-ţi vină rândul ca să primeşti banii? Atunci poţi apela la un asemenea cumpărător de titluri, te înţelegi la preţ, mergi la notar, se întocmesc actele, le semnezi şi ai scăpat de grija proprietăţii. Am contactat şi noi un samsar de titluri de despăgubire. Pentru tranzacţie am folosit un dosar cu o valoare de 40.000 de lei. Iată ce ne-a spus: „Dacă aveţi decizia galbenă (titlul de despăgubire), din cele 400 de milioane pe care îi aveţi de luat eu vă pot da undeva la 60%. Mâine, dacă doriţi, putem încheia actul şi vă dau banii. Îmi cedaţi mie toate drepturile, tot ce vă revine prin decizie. Procentul e negociabil. Dacă nu aveţi decizia galbenă şi dacă eu v-aş oferi acea sumă, ar trebui să o recuperez într-un fel sau altul şi mi-o puteam recupera printr-un broker în jumătate de an, în cazul în care fondul acela al statului mai exista. Numai că dacă nu aveţi decizia aceea, e posibil ca eu să rămân cu banii daţi aiurea. Acum două-trei luni, vă făceam actele. Dar acum totul e incert în ceea ce priveşte acel fond, iar din câte ştiu eu mai are 5-6%. Sunt multe dosare care au deja decizii şi s-ar putea să nu ajungă banii. Acei bani se vor termina în mai puţin de două luni. Când faceţi rost de decizia galbenă mă sunaţi şi eu voi cumpăra pentru că voi şti dacă mai sunt bani în fond sau mai aşteptaţi până va fi realimentat, într-un an-doi, pentru că nu se bagă bani anual acolo.”

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-01

Mai multe imagini:
Băieţii deştepţi din retrocedări pică
zoom
Băieţii deştepţi din retrocedări pică
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BORCEA
29 Aug 2011

Pe Crinuta Dumitrean, amanta lui Ioan Oltean cand o ridicati? Atunci se poate vorbi si de fete destepte. Sau libidnoasa libaneza sponsorizata de Bogdan Olteanu??? care si-a luat sute de mii de euro din aceste afaceri...
BOB TAYLOR
30 Aug 2011

De ce nu abordeaza nimeni si retrocedarile pe Legea 247!Latifundiarii din Romania scot profit pe spinarea celor care NU si-au primit pamantul arabil inapoi!?
RUDOLPH HESS
30 Aug 2011

HEIL HITLER !!!
Random imageUltimele stiri


loading...