2019-03-24 23:38


Banii din valorificarea confiscărilor, împărțiți pe ministere

 |  19:05
Banii din valorificarea confiscărilor, împărțiți pe ministere

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat luni că, potrivit legii, sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate se vor împărți la Sănătate, Educație, Justiție, Interne și parchete.

"Legea prevede cum se împart aceste sume: 20% pentru Ministerul Educației, 20% pentru Ministerul Sănătății, 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne, 15% pentru Ministerul Public și 15% pentru Ministerul Justiției", a spus Raluca Prună luni, într-un briefing de presă despre Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Ministrul a explicat rolul pe care îl va avea ANABI și relația pe care o avea cu alte structuri în domeniu.

"ANABI administrează bunuri sechestrate în cursul procesului penal și, imediat ce avem o hotărâre de condamnare definitivă, rolul ANABI încetează și este rolul ANAF, printr-o direcție specializată, de executări silite, să recupereze prejudiciul sau produsul infracțiunii așa cum este el constatat de o instanță", a arătat Prună.

Ea a precizat că a fost alocată o importantă sumă de bani printr-o finanțare elvețiană. "Am asigurat o resursă financiară prin intermediul unui organism intermediar elvețian, un program de 866.000 de franci elvețieni, cu scopul de a permite implementarea proiectului și de a realiza sistemul informatic și pregătirea personalului care va opera cu acest sistem", a mai declarat Prună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-04

TAGURI: bani, valorificare, confiscari, raluca pruna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LUMINITA
23 Iul 2016

Oare la noi cind vor ajunge din banii astia.La scoala nu se prea invata,Politia se face ca-si face treaba.La spital mori cu zile.Du-te pe la primarii sau la alte administratii ca-ti vine sa-ti iei cimpii iar la justitie mori tu inainte sa se miste un dosar.De dreptate ce sa mai zic,ea este doar pentru Dulai ,catelusii nu sunt bagati in seama.Dragi justitiabili de ce sa le mai dam cind nu prea fac nimic ? Doamna Pruna poate ne spuneti dumneavoastra?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...