2017-01-19 19:38

EVENIMENT


Barroso ameninţă Ungaria

 |  19:06
Barroso ameninţă Ungaria

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat ieri, la Copenhaga, pregătit să îşi utilizeze “toate puterile” pentru ca Ungaria să respecte legislaţia europeană, în contextul în care executivul comunitar analizează mai multe elemente controversate ale noii constituţii ungare, adoptate la finalul anului trecut.

“Ne vom folosi toate puterile pentru a ne asigura că Ungaria respectă regulile Uniunii Europene”, a afirmat Barroso la finalul şedinţei comune a guvernului danez şi Colegiul comisarilor europeni, desfăşurată la Copenhaga. În acelaşi timp, şeful executivului comunitar s-a arătat încurajat de semnalele primite din partea guvernului ungar condus de Viktor Orban, care s-a declarat dispus să “negocieze” principalele puncte litigioase. Acestea se referă mai ales la independenţa justiţiei şi a băncii centrale a Ungariei.

În cazul în care Comisia ajunge la concluzia că legislaţia ungară încalcă regulile UE, este foarte posibil ca în 17 ianuarie să declanşeze procedura de infringement (încălcare a prevederilor Tratatului privind funcţionarea UE). Concret, săptămâna viitoare CE ar putea trimite guvernului ungar trei scrisori de notificare oficială (prima fază a procedurii de infringement) în care să acorde Budapestei un termen de două luni pentru a se conforma dreptului comunitar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: Jose_Manuel_Barroso, Ungaria, procedura, infringementComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image