2019-04-25 09:52


BĂSESCU sare în apărarea ziariștilor neacreditați în RĂZBOIUL acestora cu Tudorel Toader

 |  15:05
BĂSESCU sare în apărarea ziariștilor neacreditați în RĂZBOIUL acestora cu Tudorel Toader

Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, a refuzat solicitările de acreditare pe acest an pentru două instituţii de presă motivând nerespectarea clauzelor de acreditare. În apărarea ziariștilor “pedepsiți” a sărit fostul președinte Traian Băsescu, care i-a transmis ministrului "să-şi revină" că “a luat-o razna”, scrie Mediafax.

"Tudorel a luat-o razna ...Crezând că din postura de ministru poţi face orice, ce credeţi că a făcut Tudorel Toader? A refuzat să acrediteze la Ministerul Justiţiei ziarişti neconvenabili de la PRO TV- Ovidiu Oanţă şi Realitatea-Ionela Arcanu. Trebuie să recunosc, zece ani cât am fost Preşedinte al României erau acreditaţi la preşedinţie mulţi ziarişti care mă ascultau zâmbitori în timpul declaraţiilor, mă provocau la momentul întrebărilor, după care mă făceau pulbere la posturile lor de televiziune, fie că erau de la Realitatea, Antene, România Tv sau din presa scrisă sau audio. Niciodată nu mi-a dat prin cap să le retrag acreditarea. Până la urmă eram mulţumit că mesajul meu era preluat după care era făcut pulbere prin comentariile jurnalistului care desigur „ştiau ei mult mai bine şi erau mult mai pricepuţi”. Când a fost cazul m-am „războit” cu ei, dar recunosc nu mi-a dat prin cap să-i interzic. Tudorel a luat-o razna. Revino-ţi omule !", a scris, pe Facebook, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Reacţia fostului preşedinte vine după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a fost acuzat că a respins solicitările de acreditare pentru două instituţii de presă, anunţul fiind făcut pe reţelele de socializare de către jurnalişti. Refuzul a fost motivat prin articolul 18, alineat 3 din legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, respectiv "(3) Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normala a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii".

În replică, ministrul Justiţiei a transmis, pe Facebook, că jurnaliştii nu au respectat clauzele de acreditare: "Despre respectarea clauzelor de acreditare ! In documentele de acreditare la MJ , exista o clauza prin care se prevede-" ma angajez sa respect regulile de conduita". In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze !".

Scandalul de la Ministerul Justiţiei referitor la refuzul de acreditare a unor jurnalişti vine după ce, pe 16 ianuarie 2019, câţiva jurnalişti, printre care şi cei ai agenţiei Mediafax, au fost opriţi la poarta Ministerului Justiţiei, pe motiv că solicitările de acreditare transmise pentru declaraţia lui Tudorel Toader de atunci au nevoie de timp de procesare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-22

TAGURI: basescu, aparare, ziaristi, acreditati, tudorel toader
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Mar 2019

Dar tu boule cu tatze ce ai facut cu ziaristii ,scarnavie imputita ce esti ,,Tiganca imputita'' este inventia ta pentru ziaristele oneste care ti puneau intrebari directe despre amanta ,despre porcariile tale de presedinte impostor ,despre betiile tale L ai bagat pe seful unui trust de presa la inchisoare si ai pus sa i se confiste toata averea doar pentru ca ziarele sale si posturile sale de tv iti scoteau la suprafata toate hotiile tale toate porcariile taleAi vrut sa i inchizi,, antenele''trimitand securistii de la ANAFsa terorizeze personalulBoule prost SIKTIR !
STOP CENZURA
23 Mar 2019

@anonim cretin. Bai gunoi bolsevic , Basescu nu a luat nimanui acreditarea de la Cotroceni , nici macar a slugoiului ionut cristache trimis acolo de varan. Felix este cel mai mare hot care nu si-a achitat datoria fata de stat de 60 milioane euro furati si din banii tai creer spalat de haznaua 3 infecta si urât mirositoare. Hotii striga hotii.
ANONIM
25 Mar 2019

Bai cretinule ,eu nu sunt bolsevik nici scarba nazista Sunt cetatean Roman care plateste de pe urma prostiilor facute de chior de Werner fascistul si de Ciolos securistul 30 de miliarde de euro aruncati pe arme second hand si in banci austriece sunt bani putini Asa se guverneaza o tara in betii ,curvareala si haos Siktir !
Random imageUltimele stiri


STARBAG